05.6.2020 7:19
Vijesti
Home » ANALIZE » Dobra saradnja Opštine Danilovgrad i Turske ambasade u Crnoj Gori
Dobra saradnja Opštine Danilovgrad i Turske ambasade u Crnoj Gori

Dobra saradnja Opštine Danilovgrad i Turske ambasade u Crnoj Gori

Opština Danilovgrad nastavila je dobru saradnju sa Turskom ambasadom, koja u narednom periodu može rezultirati novim zajedničkim projektom u oblasti privrednih djelatnosti, kulture i sporta, kazala je predsjednica te Opštine, Zorica Kovačević.

Kako je saopšteno iz Opštine Danilovgrad, u prvoj zvaničnoj radnoj posjeti toj lokalnoj samupravi, boravila je ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan i tim povodom upoznala se sa radom lokalne uprave i njenim službama i institucijama.

U razgovoru sa predsjednicom Kovačević i predsjednikom Skupštine opštine Zoranom Boškovićem bilo je riječi o mogućim lokacijama na ovom području gdje bi potencijalni investitori iz ove Evro – azijske zemlje locirali svoje proizvodne pogone.

“Nastavili smo dobru saradnju sa Turskom ambasadom koja u narednom periodu može rezultirati nekim novim zajedničkim projektom u oblasti privrednih djelatnosti, kulture i sporta. Naš cilj je da i dalje afirmišemo ne samo domaći, nego i privatni biznis koji takođe omogućava otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje mladih ljudi iz ove sredine“, rekla je Kovačević.

Ona je kazala da su ambasadorki predočili povoljne uslove kod plaćanja komunalija i dobijanja dozvola za rad za relativno kratko vrijeme i bez administrativnih barijera.

 

www.cdm.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.