20.6.2019 5:22
Vijesti
Home » ANALIZE » Đukanović uručio ambasadoru Republike Turske medalju za zasluge države Crne Gore
Đukanović uručio ambasadoru Republike Turske medalju za zasluge države Crne Gore

Đukanović uručio ambasadoru Republike Turske medalju za zasluge države Crne Gore

Đukanović je pozdravio doprinos ambasadora Galipa razvoju ekonomskih odnosa i povećanom interesovanju turskih kompanija za ulaganje u Crnu.

PODGORICA (AA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio je ambasadoru Republike Turske Serhatu Galipu medalju za zasluge države Crne Gore za ličnu posvećenost unapređenju međudržavnih odnosa Crne Gore i Turske tokom njegove diplomatske misije, kojima je dao lični pečat, javlja Anadolu Agency (AA).

Đukanović je pozdravio doprinos ambasadora Galipa razvoju ekonomskih odnosa i povećanom interesovanju turskih kompanija za ulaganje u Crnu Goru.

“Tokom mandata ambasadora Galipa unaprijeđeno je djelovanje i aktivnosti Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), koja je od otvaranja kancelarije realizovala više od 300 razvojnih projekata u različitim sektorima u vrijednosti preko 20 miliona eura. Ambasador Turske dao je puni doprinos saradnji u oblasti kulture, nauke i odbrane, kao i jačanju saradnje lokalnih samouprava dviju država”, ocijenio je Đukanović.

Ambasador Galip se zahvalio na visokom odlikovanju koje, kako je rekao, predstavlja veliko priznanje i čast za njegovu zemlju, njegovu porodicu i njega lično.

AA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.