23.4.2018 1:40
Vijesti
Home » SPORT » Rukomet

Rukomet

Crnogorske kadetkinje ubjedljive protiv Turske

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas  Tursku 22:13 (10:2, 6:7 i 6:4), u utakmici šestog kola Mediteranskog prvenstva u Tunisu. Crnogorske rukometašice upisale su četvrti trijumf, za koji su dobile četiri boda. Savladale su i Alžir 23:6, Egipat 18:14 i Italiju 19:8. Doživjele su i dva poraza, od Rumunije 21:8 i Tunisa 17:12. Crna Gora poslije šest ... Read More »

Rukometašica Sonja Barjaktarović u Bursi

Golman crnogorske rukometne reprezentacije, Sonja Barjaktarović karijeru će nastaviti u Bursi. Barjaktarović je radiju Berane kazala da je poslije naporne sezone i tri godine provedene u ruskom Rostovu odlučila da promijeni sredinu. “Htjela sam da nađem lakšu ligu, u kojoj nije tako veliki profesionalizam. Željela sam da malo odmorim, ali i da imam dobru ekipu i klub kako bi bila ... Read More »

Vladan Abramović u turskom Adana Čukobirliku

Čuvar mreže koji je sa Cetinjanima dominirao crnogorskim rukometom u posljednjih pet sezona i osvojio tri titule i pet pehara u nacionalnom Kupu je odlučio da prihvati ponudu tima koji se bori za ulazak u Superligu. Golman Lovćena Vladan Abramović karijeru će nastaviti u turskom drugoligašu, Čukobirliku iz Adane. Čuvar mreže koji je sa Cetinjanima dominirao crnogorskim rukometom u posljednjih ... Read More »

Saradnja sa Univerzitetom iz Turske

Dekan Fakulteta za sport i fizičku kulturu Duško Bjelica, rekao je da je ta ustanova potpisala ugovor o saradnji sa kolegama iz Turske. “Potpisali smo Sporazum o saradnji sa Fakultetom za obrazovanje, Departmanom za sport i fizičko vaspitanje sa Nevšehir Univerzitetom iz Turske koji je zasnovan na uspostavljanju saradnje na nivou zajedničke istraživačke djelatnosti, i razmjene nastavnog osoblja i studenata. Rezultati ... Read More »

Premijer Erdogan “loptom” otvorio 233 nova sportska objekta

Na svečanoj ceremoniji u Istanbulu turski premijer Recep Tayyip Erdogan je otvorio 233 nova sportska objekta koji su dovršeni u okviru sportskih ulaganja Ministarstva omladine i sporta širom Turske, a u sklopu kojeg će biti podignuto ukupno 789 objekata. Na ceremoniji otvaranja, koja je protekla u jako dobroj atmosferi, zabilježeni su vrlo zanimljivi trenuci. Ministar omladine i sporta Turske Suat ... Read More »

Zatvorene Mediteranske igre u Mersinu

Svečanom ceremonijom zatvorene su 17. Mediteranske igre u turskom gradu Mersinu, na kojima se takmičilo više od 4.000 sportista iz 24 zemlje. Gradonačelnik Mersina Madžit Ozdžan predao je zastavu MI gradonačelniku Taragone Josepu Balesterosu čime je španski grad preuzeo domaćinstvo narednih Mediteranskih igara. Predsjednik Organizacionog komiteta MI u Mersinu i ministar Omladine i sporta Turske, Suat Kilidž, zahvalio je svim ... Read More »

Hoće li Olimpijski plamen gorjeti u Istanbulu?

Turska se peti put kandiduje za Olimpijske igre i ovoga puta želi pobijediti više nego ikada. Hoće li Istanbul nadmašiti Tokio i Madrid i uspjeti da bude domaćin Olimpijskih igara 2020. godine?  Vladajuća Stranka pravde i razvoja (AK Partija) i Olimpijski komitet Republike Turske ne vide razloga da se na ovo pitanje ne odgovori sa “da”. Ukoliko aktuelna vlada u ... Read More »

MEDITERANSKE IGRE: Rukometašice Crne Gore savladale Tursku

Rukometašice Crne Gore u prvom meču na Mediteranskim igrama u Mersinu savladale su domaću Tursku sa 25:22 (10:10). Meč je obilježila Majda Mehmedović, koja je postigla 10 golova, a sjajna je bila i Sara Vukčević – jedini pivot “crvenih” je šest puta zatresao mrežu. Kapitenka Milena Knežević je dodala tri pogotka, po dva Radmila Miljanić i Ivana Božović, a po ... Read More »

BORBA ZA NOVE MEDALJE: Mediteranske igre u Mersinu

Tri puta manje crnogorskih sportista će nastupiti u Mersinu u odnosu na Peskaru, gdje je osvojeno sedam medalja. Sedam medalja u Peskari, od čega dvije zlatne (uz dvije srebrne i tri bronzane), prije četiri godine, bile su veliki uspjeh. Očekivanja za Mediteranske igre u Mersinu (20. – 30. jun) su manja, malo ko i pominje medalje, iako je jasno da ... Read More »

MEDITERANSKE IGRE: Crna Gora u Mersinu sa 39 sportista

Crnu Goru će na predstojećim Mediteranskim igrama u turskom Mersinu, od 20. do 30. juna, predstavljati 39 sportista u 12 sportova, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta. Crna Gora će se takmičiti u rukometu (ženskom), atletici, boksu, boćanju, džudu, karateu, streljaštvu, streličarstvu, tenisu, rvanju, jedrenju i paraolimpijskom plivanju. Prvi, ujedno i najveći dio sportske delegacije u kojoj su rukometašice, bokseri, ... Read More »