01.3.2024 18:04

Anita Popović na festivalu u Turskoj: Kao kod svoje kuće

Anita kaže da je imala vremena i da prošeta, a posebno je fascinirao nacionalni park Pamukkale

Crnogorska pjevačica Anita Popović učestvovala je na festivalu “Turkishvision” koji se prethodne sedmice održao u Denizliju, gradu na zapadu Turske. Na revijalnoj večeri Anita je pjevala dvije svoje pjesme “Dotakni me vjetrom” i “Ja bih samo da te ljubim” dok je za gala veče pripremila “Dotakni me vjetrom”, ali na turskom jeziku.

“Festival je bio internacionalnog karaktera, učestvovale su 22 zemlje Evrope. Ono što je interesantno i što karakteriše ovaj festival jeste da smo svi pjevali svoje pjesme na turskom jeziku i moram priznati da je za mene to bilo nesvakidašnje i neponovljivo iskustvo. Pjesmu “Dotakni me vjetrom” koju sam na gala večeri izvela na turskom jeziku publika je odlično prihvatila”, priča svoje doživljaje Popović.

Za prevod teksta pjesme “Dotakni me vjetrom” koji je za Popovićevu napisala Maja Perfiljeva, bili su zaduženi organizatori, a o tome, kako je na turskom zvučao njen singl, Anita kaže:

“Neobično, ali veoma lijepo, i možda čak i snažnije. Vjerujem da će snimak sa festivala ubrzo biti postavljen na Youtube kanalu, pa će i publika u Crnoj Gori imati prilild; cla čuje kako zvuči”, kazala je Popovićeva.

Organizacija festivala, kako ističe sagovornica “Vijesti”, bila je odlična.

“Jedini peh koji se desio na festivalu bilo je odlaganje. Naime završno veče su morali da odlože za dan kasnije zbog iznenadne oluje. Ostalo sve je bilo fenomenalno, Turci su topao i gostopriman narod, veoma su srdačni i osjećala sam se kao kod kuće”, priča Popovićeva.

Kako kaže, imala je vremena i da prošeta, a posebno je fascinirao nacionalni park Pamukkale.

“On se sastoji od prirodnih kaskadnih bazena sa termalnim vodama koje su bogate sumporom, gdje se i čuvena Kleopatra kupala i njegovala svoje tijelo”, navodi Popovićeva.Put u Trusku iskoristila je za druženje sa kolegama, predstavnicima ostalih zemalja učesnica.

“Svi smo bili kao jedna porodica, ali ako bih morala da izdvojim, onda bi to bili predstavnici Turske, Grčke, Rumunije, Austrije, Kosova, BiH”, dodaje ona.

Pored zanimljivih prijateljstava, ona je ostvarila i kontakte, pa je zahvaljujući boravku u Denizliju dobila pozive od nekih kolega da učestvuje na njihovim muzičkim projektima. Svojim vokalnim sposobnostima oduševila je turskog kompozitora Metina Ouzoglua koji joj je takođe ponudio saradnju.

“Prezadovoljna sam što sam bila dio te priče, pa je moguće da snimim jednu numeru i na turskom”, zaključila je ona. 

www.vijesti.me

Foto http://www.sunexpressnews.com/

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.