25.7.2024 3:11
Breaking News

Kadeti na turniru u Turskoj

 

Muška kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra sa Srbijom, u prvom kolu međunarodnog turnira u Turskoj za igrače do 16 godina.

Turski grad Sakarija okupio je 16 kadetskih selekcija, a u C grupi, osim Crne Gore i Srbije, igraće još Argentina i Bugarska.

Selektor Dušan Dubljević za nastup u Turskoj odredio je 12 igrača.

Na spisku su: Ognjen Čarapić (Budućnost), Nikola Vuković (Sutjeska), Andrija Kljajić (Plej-of), Aleksa Dubak (Budućnost), Ivan Ćorović (Montenegro), Vladan Kaluđerović (Podgorica), Gavrilo Vujačić (Sutjeska), Matija Novaković (Budućnost), Luka Kovačević (Pljevlja), Stefan Kljajić (Plej-of), Viktor Vukčević (Budućnost) i Miloš Divac (Pistoria Basket 2000).

Selektor Dubljević kazao je da je turnir u Sakariji jedan od najjačih u tom uzrastu.

“Turnir u Sakariji pokazaće nam da li naša reprezentacija može da igra protiv tako jakih protivnika i daće nam smjernice na kojim segmentima treba da radimo tokom priprema za B prvenstvo Evrope koje nas očekuje na ljeto. Imao sam dovoljno vremena da se uvjerim u kvalitet igrača, jer smo imali pripreme u Baru, a potom smo se ponovo okupili u Nikšiću kako bi se što bolje spremili za turnir u Turskoj”, kazao je Dubljević.

On je kazao da je stručni štab imao vremena da se taktički pripremi za duele u Turskoj i da vjeruje da će se crnogorski košarkaši na turniru predstaviti u što boljem svjetlu.

Početak duela zakazan je za 12 sati i 15 minuta po našem vremenu.

www.vijesti.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.