25.7.2024 2:52
Breaking News

Telegrami saučešća povodom terorističkog napada u Ankari

„Molim Vas da primite moje iskreno saučešće u povodu terorističkih napada u Ankari, koji su izazvali tragediju sa gubitkom brojnih ljudskih života“, naveo je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je u ime Vlade i u svoje ime telegram najdubljeg saučešća predsjedniku Vlade Republike Turske Ahmetu Davutogluu povodom jučerašnjeg terorističkog napada u Ankari u kojem je smrtno stradalo i povrijeđeno više desetina osoba.

“Osuđujući ovaj zločinački čin, želim da Vas uvjerim da iskreno saosjećamo s porodicama poginulih i narodom i rukovodstvom prijateljske Turske u ovim teškim trenucima”, navodi se u telegramu predsjednika Vlade.

Krivokapić: Terorizam pogađa sve i ne poznaje granice

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je predsjedniku Skupštine Turske Ismailu Kahramanu, porodicama žrtava i svim građanima Turske telegram povodom jučerašnjeg terorističkog napada u Ankari.

“Poštovane porodice žrtava, predsjedniče Kahraman, građani Turske, Crna Gora je sa iskrenim bolom primila vijest o jučerašnjem terorističkom napadu u Ankari i svim izgubljenim životima. Ekstremizam i prijetnje po bezbjednost građana su ono što ugrožava stabilnost svih zemalja. Terorizam pogađa sve i ne poznaje granice, te se ujedinjenim snagama mora raditi na obezbjeđivanju nade, slobode življenja svih i budućnosti koja će nadvladati teror i strah. Svi zajedno moramo raditi na podizanju nepremostivih granica terorizmu i radikalizmu i uvjeravam Vas da u toj misiji Crnu Goru imate kao prijatelja i partnera”, piše u Krivokapićevom telegramu.

Dodaje se da Crna Gora i Turska aktivno učestvuju u jačanju bezbjednosti građana.

“Potrebno je da primarni cilj naših politika bude usmjeren na ojačavanju slobode i mira. Crna Gora saośeća sa porodicama žrtava i sa Vama. U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, upućujem Vam iskrene izraze saučešća”, zaključuje se u telegramu Krivokapića.

Vujanović: Tragično podsjećanje da je terorizam velika prijetnja miru i stabilnosti 

Napadi u Ankari tragično su podsjećanje da je terorizam velika prijetnja miru i stabilnosti, poručio je predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović.

On je uputio telegram saučešća turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu.

„Molim Vas da primite moje iskreno saučešće u povodu terorističkih napada u Ankari, koji su izazvali tragediju sa gubitkom brojnih ljudskih života“, naveo je Vujanović.

Kako je rekao, građani Crne Gore su duboko potreseni tragedijom i dijele bol porodica i građana Turske.

„Ovi napadi su tragično podsjećanje da je terorizam velika prijetnja miru i stabilnosti kao našim zajedničkim vrijednostima. To zahtijeva da sve države ujedine napore kako bi ove vrijednosti trajno sačuvali“, kazao je Vujanović.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović i lider Pozitivne Crne Gore uputili su telegram saučešća povodom terorističkog napada u Ankari predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, predsjedniku Turske Ahmetu Davutogluu i ambasadoru Turske u Crnoj Gori.

“Duboko smo ožalošćeni viješću o jučerašnjem terorističkom napadu u Ankari. U ovim teškim trenucima, naše misli i molitve su s porodicama poginulih i povrijeđenih. Turski narod i Vlada moraju ostati ujedinjeni protiv svih onih koji pokušavaju da dodatno destabilizuju državu. Verujem da su naše zemlje, Crna Gora i Turska čvrsto opredijeljene za aktivnu ulogu u borbi protiv terorizma i drugih sigurnosnih izazova u svijetu. Uvjeren da će doći do kraja ovom bezumnom nasilju, molim Boga da nedužnim žrtvama podari mir, a njihovim porodicama utjehu i strpljenje”, navodi se u telegramu Husovića.

Najmanje 34 osobe su stradale, a preko 120 je ranjeno u napadu automobilom bombom na prometnoj saobraćajnici u  Ankari, u drugom takvom napadu u administrativnom srcu grada za manje od mjesec dana.

Pajović je u telegramu upućenom ambasadoru Turske naveo da je teroristički napad u Ankari usmjeren protiv svih civilizacijskih vrijednosti na kojima počivaju savremena razvijena i demokratska društva. “Ovaj čin nas obavezuje da osnažimo međusobnu saradnju u borbi protiv terorizma i svih prijetnji koje ugrožavaju bezbjednost i mir u svijetu. Vjerujem da će Vlada Republike Turske odgovoriti na sve izazove kako bi se sačuvale stabilnost zemlje i sigurnost turskog naroda. Saosjećamo sa bolom zbog velikog gubitka i molim Vas da izraze našeg saučešća prenesete porodicama stradalih, predsjedniku Redžepu Tajip Erdoganu, kao i čitavom narodu Republike Turske”, poručio je u telegramu Pajović.

www.vijesti.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.