23.4.2024 9:51
Breaking News

INTENZIVIRANJE SARADNJE NPCG I TIKA

U cilju intenziviranja saradnje, direktor JPNPCG Aleksandar Bulatović sa svojim saradnicima, Stevanom Raičevićem Jasminom Spahićem, posjetili su danas (27.1.2022.), predstavništvo Turske Agencije za međunarodnu saradnju u Crnoj Gori (TIKA) i sastali se sa njenim koordinatorom Abdurrahman Toprakom.

Na sastanku je iskazana zahvalnost Turskoj Agenciji za međunarodnu saradnju u Crnoj Gori na uspostavljenoj saradnji između Nacionalnih parkova Crne Gore i Nacionalnih parkova i zaštićenih područja Republike Turske.

„Saradnju između predstavnika NPCG i Turske Agencije za međunarodnu saradnju u Crnoj Gori (TIKA), koja je upostavljena u prethodnom periodu, svakako je potrebno unapređivati u narednom. Neki od projekata su već započeti i to je saradnja sa nadležnim institucijama u Turskoj kroz projekat zaštite šuma,“ kazao je direktor JPNPCG Aleksandar Bulatović.

U narednom periodu, ukoliko se realizuju svi uslovi, očekuje se nekoliko donacija od Agencije Tika i to izrada i postavljanje mobilijara i pontona u NP Biogradska gora, izrada i montiranje pontona u NP Skadarsko jezero na Vranjini, edukacije kroz dijeljenje iskustava sa predstavnicima Nacionalnih parkova i zaštićenih područja Turske, kao i trajna saradnja kroz sporazum o saradnji sa Nacionalnim parkom Yedigoller (Sedam jezera) u Turskoj, koji su predstavnici Nacionalnih parkova Crne Gore imali priliku da posjete.

nparkovi.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.