26.9.2022 12:38
Breaking News

U budvansku marinu biće uloženo 35 miliona eura

Ministri turizma i održivog razvoja kao i saobraćaja i pomorstva Branimir Gvozdenović i Ivan Brajović kazali su da Vlada podržava ovu investiciju, koja će poboljšati nautičku i turističku ponudu Crne Gore i otvoriti nova radna mjesta

U budvansku marinu biće uloženo 35 miliona eura

Sa investicijom od 35 miliona eura, budvanska marina će imati status pet zvijezdica a broj vezova biće povećan sa sadašnjih 300 na 600, saopšteno je večeras nakon svečanog potpisivanja ugovora o partnerstvu između američke Strateks grupe i turske Dogus grupe.

Osnivači Dogus grupe Ferit Sahanek  i Strateksa Neil Emilfarb najavili su da će izgraditi marinu svjetske klase čime će Budvu i Crnu Goru još bolje pozicionirati na mapi nautičkog turizma.

Obraćajući se novinarima Sahanek je kazao da će ih uskoro iznenaditi sa novim investicijama u Crnoj Gori.

 

Gvozdenović je naveo i da je imao razgovore sa predstavnicima Dogus grupe koji su iskazali interesovanje za investiranje u hotele u Crnoj Gori. On je naveo da će Crna Gora sa marinom u Porto Montenegru i budućim marinama u Budvi, Kumboru i na Luštici biti sve značajnija nautička destinacija.

“Nadam se da ćemo uskoro strateškog partnera dobiti i za Marinu Bar”, kazao je Brajović.

Buduće partnerstvo podržali su i pohvalili ambasadorka  Sjedinjenih Američkih Država Margaret Ujehara i njen kolega iz Turske Serhat Galip.

 

www.vijesti.me

Check Also

Turski investitori zainteresovani za ulaganje na teritoriji Podgorice

Foto: PG Biro U okviru ciklusa prezentacija investicionih potencijala Podgorice stranim investitorima, pod nazivom „Podgorica …

2 comments

  1. I have one question please! Dou you know Dogus Group is it owner marina Gouvia, marina Zea in Greeace and same owner marina Mandalina in Croatia!
    Best regards
    Mr. Aleksandar Bozovic marine. eng.
    Marine Surveyour
    Court Marine expert

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.