20.5.2024 7:36
Breaking News

Potpredsjednica Vlade Azra Jasavić sastala se sa koordinatorom TIKA agencije u Crnoj Gori Mustafom Jaziđijem

Potpredsjednica Jasavić se zahvalila Vladi Republike Turske i menadžmentu TIKA agencije na dosadašnjih 110 realizovanih projekata za vrijeme trogodišnjeg mandata Jaziđija. Takođe izrazila je zadovoljstvo stabilizacijom političkih prilika u Turskoj s naznakom da se volja turskog naroda mora poštovati, te da je ona konačno vraćena na mjesto normalizacijom funckionisanja državnih institucija. Demokratija je izraz volje naroda i ona mora predstavljati preduslov za stabilno društvo i vladavinu prava.

Potpredsjednica Jasavić je informisala sagovornika da je dio njenih aktivnosti kao potpredsjednice usmjeren ka osjetljivim grupama stanovništva, osobama sa invaliditetom i grupama koje se nalaze na marginama društva van centara moći koji odlučuju. „U tom pravcu odlučila sam da kroz nekoliko konkretnih projekata, djelovanjem na neka zakonska riješenja i ličnim angažmanom doprinesem i olakšam njihove potrebe. Za realizaciju ovih projekata potrebna nam je dalja podršaka TIKA agencije i partnerski odnos“.

Koordinator Jaziđi je izrazio spremnost i podršku ovoj inicijativi i predložio konkretizovanje zahtjeva u formi projekta. Nakon toga slijedi drugi vid konsultacija i sama realizacija. Naglasio je da TIKA ima ogromno iskustvo u projektima sa OSI populacijom u cijelom svijetu.

KABINET POTPREDSJEDNICE VLADE

Check Also

Kroz 21 projekat u Bijelom Polju TIKA uložila 1,1 milion eura

Koordinatorka TIKA programa Nihal Ersoy zajedno sa počasnim konzulom Turske Sahretom Hajdarpašićem posjetila je juče …