14.7.2024 21:57
Breaking News

Domu starih u Nikšiću donirano vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom

Iz Doma kažu da će donacija Turske organizacija za međunarodnu saradnju i koordinaciju doprinijeti unapređenju kvaliteta života njihovih korisnika

Domu starih “Nikšić” uručena je donacija u vidu vozila za prevoz osoba sa invaliditetom.

Donator je Turska organizacija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), a donacija je vrijedna 42,083 eura bez PDV-a.

“Ova vrijedna donacija će veoma doprinijeti unapređenju kvaliteta života naših korisnika. Osim što se navedenim humanim gestom popravilo materijalno stanje Doma, isti je izmamio osmjehe na licima naših korisnika, jer predstavlja pravi primjer kako bi svi oni koji su u mogućnosti trebalo da pomažu najranjivijoj populaciji. Bolji kvalitet usluga koje se pružaju u našoj ustanovi, kao i efikasniji rad i bezbjedniji prevoz više korisnika istovremeno omogućeni su, i izdignuti na veći nivo. Zbog toga ovaj humani gest prema našim korisnicima ima poseban značaj”, navodi se u saopštenju.

Dom starih nikšić donacija
foto: Dom starih Nikšić

Dodaju i da je Dom starih ustanova otvorena za saradnju sa svim međunarodnim i drugim organima, organizacijama i udruženjima koje mogu dati svoj doprinos da se na brži i efikasniji način realizuju programske aktivnosti čiji je krajnji cilj ostvarivanje interesa starijih osoba za njihovo puno i aktivno učestvovanje u svim oblastima društvenog života.

Vršiteljka dužnosti direktorice Jelena Banjević izrazila je zahvalnost na uručenoj donaciji, ističući da je ona “usmjerena na pravu adresu, jer će umnogome doprinijeti poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite korisnika Doma”.

Navodi se da će se svečana primopredaja donacije obaviti “u dogledno vrijeme”.

“Turska agencija TIKA u Crnoj Gori osnovana je 2007. godine i od tada je realizovala više od 450 projekata. Nadamo se da će ljudi dobre volje i dalje pružati nesebičnu podršku u našem svakodnevnom radu”, zaključuje se u saopštenju Doma starih.

vijesti.me

Check Also

MVP: Most Fatih Sultan Mehmet u Istanbulu osvijetljen u bojama crnogorske zastave

Iz MVP su rekli da je most osvijetljen na inicijativu Ambasade u Ankari i Generalnog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.