18.7.2024 3:01
Breaking News

Tika donirala rekonstrukciju operacionog bloka u Bijelom Polju

U bjelopoljskoj bolnici danas je svečano otvoren rekonstruisani operacioni blok i jedinica za intenzivnu njegu, vrijedan 70 hiljada eura, koji je finansirala Turska agencija TIKA, dok je dodatnih 20.000 eura obezbijedo menadžment Opštine Bijelo Polje.

Direktorka bolnice u Bijelom Polju Biserka Bulatović je naglasila da je u pitanju jedan od najsavremnijih operacionih blokova u Crnoj Gori.
“A sve to uz kvalitetan i stručan kadar kome se do kraja godine, pored troje ljekara,  pridružuje još deset mladih kolega koji se vraćaju sa specijalističkih i subspecijalističkih studija. Ova saradnja je dokaz da vas koji pomažete i pružate podrške ne čine velikim samo poslovni uspjesi već dobra djela koja ih prate”, kazala je Bulatović.

Krapović u rekonstruisanom operacionom bloku
Hrapović u rekonstruisanom operacionom bloku(Foto: Jadranka Ćetković)

“Pored opreme Turska pruža mogućnosti i usavršavanja i u turskim fakultetima i medicinskim centrima i svakako ti studenti koji budu završili će dati sve od sebe I oni doprinesu razvoju zdrastva u Crnoj Gori”, kazao je koordinator Tike Muhamed Unav. Iz Tike su najavili da će nastaviti i dalje da pomažu crnogorski zdravstveni sistem. Na pitanje da li je bjelopoljska bolnica spremna prostorno i što se tiče medicinske opreme za korona virus, Hrapović je odgovorio da je kompletan zdravstveni sistem spreman da odgovori tom zadatku.

“Klinički centar kao najveća crnogorska zdratstvena ustanova apsolutno je spreman da odgovori prvom izazovu. Tamo postoji Infektivna klinika i u slučaju potrebe imamo razrađen scenario da se neke druge klinike oslobode i da u najkraćem vremenskom roku prostor kadar i oprema bude za to. Nakon toga smo definisali regionalne punktove koji mogu u veoma kratkom roku biti privedeni namjeni, ako to bude potrebno. To znači da u sadašnjem vremenu za veoma kratko vrijeme možemo obezbijediti oko 200 ležajeva na sjeveru, jugu i centralnom dijelu, za eventualno zaražene od korona virusa, kroz infektivne klinike i prenamjenu prostora. I kada su u pitanju pandemije, apsolutno smo spremni da odgovorimo tom zadatku lociranjem jedne bolnice da tu budu smješteni oni koji su oboljeli ili zaraženi”, kazao je Hrapović.

Vijesti.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.