25.5.2024 4:48
Breaking News

Acibadem započeo novo istraživanje protiv COVID-19

Svıjet nauke ubrzano radi na razvoju preventivnih i terapijskih metoda protiv novog koronavirusa. Virus koji je ozbiljno  zahvatio i Republiku Tursku su pokrenuli i naučnike sa prostora Turske koji su započeli istraživačke studije. Acibadem Healthcare Group je započeo nova istraživanja u vezi COVID-19 uz podršku Acibadem Univerziteta, i istu studiju su proslijedili Ministarstvu zdravlja RT, TUBITAK-u i TUSEB-u.

Čitav svijet se bori protiv koronavirusa. Još uvijek ne postoje metode poput vakcine ili drugih zaštitnih terapija koje mogu spriječiti brzo širenje koronavirusa koji stvara i vitalne rizike nakon prenosa sa osobe na osobu. U tom kontekstu, fokus naučnog svijeta je postao razvoj novih metoda zaštite i liječenja od virusa. S tim u vezi brzo se sprovode nova istraživanja o vakcini i drugim metodama liječenja kako bi se spasili na hiljade života koji se svakim danom zaraze od pomenutog virusa. Acibadem Healthcare Group je započeo nova istraživanja u vezi COVID-19 uz podršku Acibadem Univerziteta, i istu studiju su proslijedili Ministarstvu zdravlja RT, TUBITAK-u i TUSEB-u.

U istraživanjima koja se trebaju sprovesti na ovom polju, vrlo je važna konsantna saradnja i podrška svih zdravstvenih ustanova u našoj zemlji i kroz ova istraživanja vidimo da u našoj zemlji postoje izvanredne biotehnološke infrastrukture, osposobljena radna snaga i vrlo kompetentni zdravstveni radnici.

Istraživanja u 6 različitih tema

Istraživački projekti koji su započeti od strane Acibadem Healthcare Group; osim vakcine koja spada u prvim preventivnim metodama, uključuje i nekoliko različitih metoda i studija liječenja. U okviru istraživanja počelo je i istraživanje razvoja vakcine koja bi zaštitila imuni sistem čovjeka prije prenosa virusa i bolesti sa čovjeka na čovjeka. Cilj pomenutih istraživanja je da se što u kraćem vremenskom roku pretvore u proizvode koji će biti usmjereni na liječenje virusa COVID-19.

Saopštenje Acibadem Healthcare Group

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.