21.4.2024 13:19
Breaking News

Turski hamam i kolonjska voda izvanredni u borbi protiv korone virusa

Novinar čuvenog američkog časopisa “Forbes” Gretchen Keli, u vezi borbe protiv korone virusa  preporučio je turski hamam i kolonjsku vodu.

Turski hamam i kolonska voda izvanredni u borbi protiv korone virusa

Novinar čuvenog američkog časopisa “Forbes” Gretchen Keli, u vezi borbe protiv korone virusa  preporučio je turski hamam i kolonjsku vodu.

Grethen je napisao  reportažu pod imenom “ Turska kultura čistoće ”i svim čitaocima preporučio sledeće: “ Kultura hamama koja dotira iz otomanskog carstva u sebi sadrži: vodu, sapun, masažu u vodenu paru kao ritual čišćenja tela.

Za sve Amerikance koji traže nove turističke destinacije preporučuje , turski sapun, turski peškir i kolonjska voda koji se nalazi u Anadoloji su izvrsna zaštitna sredstva protiv korona virusa”, istakao je poznati novinar Forbesa.

Keli je u vezi kolonjske vode koja se mnogo traži nakon pandemije korona virusa kazao da se radi o mirišljavoj tualetnoj vodi koja u sebi sadrži 80 procenata etanol alkohola, i koja je dio turske tradicije. Turska kolonjska voda sluši za osvežavanje i dezinfekciju ruku, i priprema se od limuna, ruže, citrosnog voća, eteričnih ulja i u kombinaciji sa visokim procentom alkohola dobija se izvanredno dezinfekcijsko sredstvo.

“ Kolonjska voda se posebno služi dolaskom gostiju ,i posjeduje prijatan miris”, istakao je Kelli.

Na kraju se ističe da će turski sapuni od maslinovog ulja, paštemalji, bakarni predmeti i ostali poznati turski proizvodi moći da se prodaju preko interneta.

TRT

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.