18.7.2024 3:03
Breaking News

Ambasada Turske u Crnoj Gori priredila svečani iftar

Iftaru su prisustvovali i predstavnici lokalnih samouprava, političkih partija, imami, kao i predstavnici javnog, društvenog i kulturnog života

Bar

Ambasada Republike Turske u Crnoj Gori povodom muslimanskog mjeseca posta, ramazana, priredila je večeras iftar za brojne visoke zvanice iz političkog, diplomatskog, vjerskog, privrednog i kulturnog života Crne Gore, javlja Anadolu Agency.

Svečanom iftaru, koji je večeras organizovan u Islamskom kulturnom centru u Baru, prisustvovali su, između ostalih, domaćin iftara, ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, ministarka bez portfelja Vlade Crne Gore Marija Vučinović, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, ministar za ljudska i manjinska prava Mehmet Zenka, kao i potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu.

Iftaru su prisustvovali i predstavnici lokalnih samouprava, političkih partija, imami, kao i predstavnici javnog, društvenog i kulturnog života.

U svom obraćanju, ambasadorka Ozan se zahvalila svim gostima što su večeras bili prisutni na iftaru.

“Bez obzira na vjersko porijeklo, ljudi su pred Bogom isti. Večeras je reis s nama, ali i predstavnik pravoslavne mitropolije, kao i prijatelji katoličke vjere. Jako je bitno da jedni druge poštujemo i budemo toleranti. Crna Gora je primjer toga na Balkanu. Građani Crne Gore treba da su ponosni jer žive u jednoj takvoj zemlji”, kazala je Ozan.

Iftaru su prisustvovali i čelnici turskih diplomatskih, privrednih i kulturnih predstavništava u Crnoj Gori.

AA

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.