25.5.2024 4:51
Breaking News

Ambasador Crne Gore u Republici Turskoj posjetio Udruženje studenata Crne Gore u Istanbulu

Ambasador Crne Gore u Republici Turskoj Ramo Bralić je posjetio Udruženje studenata Crne Gore u Istanbulu. Na susretu sa studentima je imao priliku da se upozna sa aktivnostima studenata kroz projekte Udruženja koje su nedavno zvanično osposobili i njihovim budućim planovima.

Bitno je istaći da trenutno u Turskoj studira oko 200 studenata iz Crne Gore na prestižnim Univerzitetima i fakultetima, od čega najveći dio studira u Istanbulu (oko 70). Posije Istanbula slijede Ankara (oko 30), Izmir (oko 25), Bursa, Eskišehir, Kodžaeli, Antalija, Sakarja, Edirne, Ajdin itd.

Studenti Crne Gore u Turskoj predstavljaju Crnu Goru na najbolji mogući način veoma uspješnim studiranjem, aktivnostima prezentiranja Crne Gore na sajmovima kulture, obrazovanja, ekonomije, biznisa, prezentacijama na Univerzitetima na kojim studiraju, kao i sportskim takmičenjima u fudbalu, košarci itd.

Otvaranjem Udruženja studenata u Istanbulu se može zaključiti da studenti imaju želju za unapređivanjem saradnje na svim poljima između Crne Gore i Republike Turske, i da nagovještavaju uspješne korake koji se mogu nastaviti i nakon završetka studija u Turskoj.

 

 

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.