14.7.2024 22:56
Breaking News

Azerbejdžanci ulažu u Crnu Goru 500 miliona eura

Azmont DOO Investments-Azerbejdžan investment uložiće 500 miliona eura u izgradnju prvog One&only rizorta u Evropi i super luksuznog kompleksa u Bokokotorskom zalivu u Crnoj Gori.

Premijer Crne Gore Milo Đukanović sastao se tim povodom sa predsjednikom kompanije Kerzner International Sol Kerznerom.

“Mjesec dana po potpisivanju ugovora, pripremili smo čitav masterplan za projekat. Azmont DOO je zakonski obavezan da uloži 250 miliona eura za period od osam godina, ali protekle sedmice ovaj iznos je povećan na 500, sa dinamičnim planom realizacije projekta kako bi se izgradnja kompleksa završila u roku od 28 mjeseci“, kazao je predstavnik Azmont DOO Gafar Gurbanov.

Prema njegovim riječima projekat je od izuzetnog značaja za lokalnu zajednicu i Crnu Goru kao destinaciju visokog turizma.

“On je rezultat izuzetne saradnje i brzog djelovanja uz podršku premijera Crne Gore, Mila Đukanovića, Gradonačelnika Herceg Novog i civilnih službenika zemlje”, istakao je on.

Đukanović je rekao da je zadovoljan najavom investitora da će do oktobra ove godine biti angažovano na gradilištu 500 ljudi, te  da će sljedeće godine broj zaposlenih će porasti na 3.000.

“Po završetku i otvaranju kompleksa investitor garantuje da će u njemu biti radnih mijesta za 1.200 ljudi“, naglasio je Đukanović.

Strateški pozicioniran na najužem dijelu ulaska u Tivatski zaliv, projekat će zauzeti položaj između mora i planina sa pogledom na 1,2 kilometara netaknute obale Jadranskog mora.

Ovo će biti prvi rizort One&only-a u Evropi, a nalazi sa na manje od sat vremena udaljenosti od međunarodnog aerodroma u Dubrovniku.

Ovaj projekat je koncipiran tako da predstavlja do sada najveću investiciju u turizam u Evropi. Površina pod nadzemnim objektima iznosiće 147,000 metara kvadratnih, dok će se izvršiti iskopavanje dodatnih 40.000 metara kvadratnih pod zemljom za potrebe izgradnje podzemnog parkinga i magacina i smještaj tehničkih prostorija.

Na ovoj lokaciji nalaziće se One&Only luksuzni hotel sa 120 soba, ESPA fitness i welness centar površine 3.000 metara kvadratnih, sadržaji za organizovanje konferencija i banketa kako bi se privuklo MICE tržište, 500 luksuznih apartmana i vila, koje će opsluživati hotel, ribarski gat sa ribljom pijacom i pijacom organske hrane za prodaju sezonskih lokalno proizvedenih namirnica, marina kapaciteta do 250 vezova, sa akcentom na mega-jahte, do 70 radnji, kafea i restorana raspoređenih oko obalnog šetališta, jahting i plažni klub koji će biti smješteni u ikonskom objektu na ulazu u marinu, teniska akademija svjetske klase.

Biće urađene i pješčane plaže, a u sklopu projekta su i tri ostrva na kojima će se nalaziti zabavni sadržaji i heliodrom.

“Biramo najljepše lokacije u svijetu za One&only rizorte, a Bokokotorski zaliv u Crnoj Gori u potpunosti ispunjava taj uslov tako da je idealan za izgradnju našeg prvo evropskog rizorta. Ubjeđen sam da će mnogi naši lojalni gosti u One&only-ju dobro prihvatiti novi rizort, ali takođe i novi gosti, i unaprijed se radujem što će grupa podići rizort na veći nivo realizacijom većeg broja sadržaja poput stambenih objekata, spa centra, marine svjetske klase i prodavnica“, izjavio je predsjednik kompanije Kerzner International Sol Kerzner.

One&Only Montenegro imaće u ponudi jela iz raznih svjetskih kuhinja uključujući i regionalne specijalitete u restoranima koje će nadgledati međunarodno priznati kuvari. U rizortu će se takođe nalaziti i visoko-sadržajni One&only zdravstveni spa centar, u kome će se odslikavati nasljeđe regiona kroz primjenu mediteranske tradicije i holističkih praksi u kombinaciji sa modernim spa terapijama. Pored ovog, rezort će u svojoj ponudi imati i sadržaje za organizovanje sastanaka i događaja, bilo poslovnog ili zabavnog karaktera.

Kao i svi One&Only rizorti, i ovaj rizort će imati programeza porodice, uključujući i proslavljene KidsOnly i OneTribe klub za „blizance“. Gosti će takoće imati pristup sportskim i zabavnim sadržajima unutar same lokacije.

Cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.