20.7.2024 0:11
Breaking News

BIJELO POLJE I TURSKI GRAD BURHANIJA POTPISALI PROTOKOL O BRATIMLJENJU

Potpredsjednik opštine Bijelo Polje Abaz Kujović i prvi čovjek opštine Burhanija u Turskoj Fikret Akova potpisali su protokol o bratimljenju i sveukupnoj saradnji. Odbornici SO Bijelo Polje prethodno su donijelu odluku o bratimljenju sa Burhanijom, a to su potvrduli i predstavnici građana u tom turskom gradu. U delegaciji iz Bijelog Polja koja je boravila u Burhaniji bili su i Džemal Ljušković, predsjednik SO, i Tufik Bojadžić, potpredsjednik opštine.
– Burhanija se nalazi na jugu Turske, na moru. Ima oko četrdesetak hiljada stanovnika, a tokom ljetnje sezone taj broj se utrostruči. Grad ima velike potencijale u poljoprivredi i turizmu, i na licu mjesta smo se uvjerili čime sve raspolažu. Srdačno smo dočekani, a bili smo u prilici da, pored Burhanije, obiđemo i dva susjedna grada. Protokol o bratimljenju potpisao je prvi čovjek ovog grada Fikret Akova, koji je inače rodom od Mehonjića iz centra Bijelog Polja. Prezime je uzeo po starom nazivu Bijelog Polja – Akovu. Uz njega su i dvojica kolega, čelnika susjednih gradova, koji su takođe sa našeg područja i prezivaju se Nišić i Bošković– ističe Ljušković, naglašavajući da je protokolom o bratimljenju izražena veća mogućnost za saradnju, s obzirom na to da su turizam i poljoprivreda strateške grane razvoja oba grada.
– Dogovorili smo se da u aprilu naredne godine iz Burhanije i Bijelo Polje dođe privredna delegacija kako bi se povezali u turizmu, poljoprivredi, ali i preradi mlijeka i proizvodnji mliječnih proizvoda – najavio je Ljušković.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.