18.1.2022 7:46
Vijesti
Home » ANALIZE » Budućnost u Ankari bila gost Ziratbanke
Budućnost u Ankari bila gost Ziratbanke

Budućnost u Ankari bila gost Ziratbanke

Podgoričku ekspedicija koju su činila po dvojica juniora i kadeta (Milutin Pavićević, Ivan Vlahović, Benjamin Hadžisalihović, Nemanja Peruničić) u pratnji direktora kluba Zorana Vukčevića i predsjednika Mirka Jankovića

Više od godinu dana nakon što su posjetili njemački Fridrihshafen, predstavnici Odbojkaškog kluba Budućnost Capital Plaza su tokom četiri dana boravka imali priliku da se uvjere kakve uslove ima u som trening kompleksu i na koji način radi još jedan poznati turski odbojkaški klub – Ziratbanka iz Ankare, šampion iz 2010. godine, za koju je prošle sezone igrao kapiten naše seniorske reprezentacije Vojin Ćaćić.

Podgoričku ekspedicija koju su činila po dvojica juniora i kadeta (Milutin Pavićević, Ivan Vlahović, Benjamin Hadžisalihović, Nemanja Peruničić) u pratnji direktora kluba Zorana Vukčevića i predsjednika Mirka Jankovića.

“Za to vrijeme naši momci su odradili šest treninga sa mladom ekipom Zirata (igračima rođenim 1996.) koja okuplja ono najbolje što Turska ima u tom uzrastu. Iako u prosjeku tri godine mlađi od svojih turskih kolega, naši igrači su se sjajno pokazali i dokazali ono što se odavno priča – da najveći talenti dolaze sa prostora Balkana!”, navodi se u saopštenju OK Budućnost Capital Plaza.

I članovi uprave Budućnosti su imali prilike da vide kako funkcioniše jedna velika odbojkaška organizacija.

“Trening kompleks je priča za sebe, sastoji se od velike trening sale obložene mondofleksom gdje mogu da stanu i tri terena, sva pomagala za treninge, ogromne teretane, bič volej teren, dom za mlade igrače i kantina koja je u neposrednoj blizini. Za raziku od drugih bogatih klubova širom svijeta, strategija Zirata se u mnogo čemu razlikuje. Iako mogu da priušte bilo kojeg superstara, njihov plan za narednih nekoliko godina je vezan za stvaranje domaćeg igračkog kadra koji će biti nosioci igre u godinama koje slijede”, stoji u saopštenju.

Budućnost je, nako se navodi, naišla na sjajno gostoprimstvo.

“Za četiri dana provedena u Ankari, naš domaćin se potrudio da nam ništa ne fali, počev od opreme za trening, odličnog smjestaja, hrane, do obilazaka najvećih šoping centara i istorijskih mjesta. Jednom riječju, bili su na usluzi 24 sata. Posebnu zahvalnost za ovo iskustvo dugujemo ispostavi Ziraat Banke u Crnoj Gori i njihovo izvršnom direktoru Mustafi Senmanu koji je inicirao ovaj susret, kao i OSCG koji je spojio dvije strane”.

vijesti.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.