23.4.2024 9:59
Breaking News

Crna Gora-Turska pod Goricom

“Sokoli” igraju prijateljski meč protiv Turske. Selektor “A” reprezentacije Crne Gore, Ljubiša Tumbaković,  duel protiv Turske vidi kao još jednu dobru provjeru uoči takmičarskog ciklusa koji počinje u septembru.

– Kroz četiri utakmice koje imamo do septembra, želimo da napravimo još jednu provjeru, da imaju veću minutažu da se iskažu. Vidjeli smo detalje na koga možemo da računamo, na koga ne možemo da računamo. Dolazi Turska, utakmica će se odigrati u ljepšem ambijentu, u ljepšoj atmosferi nego što je to bio slučaj na Kipru. Igramo protiv ekipa koji je kvalitetnija, pa tako i igrači mogu da se iskažu. Mi ne tražimo opravdanje za tu utakmicu protiv Kipra i kako su oni igrali, koliko je to bilo nervozno, koliko je bilo nefudbalski da igraš pred 1.000 gledalaca, da je neko čudno vrijeme bilo. Cilj je ispunjen, to što smo željeli da vidimo, vidjeli smo. Sada se okrećemo Turskoj i naravno ekipi koja će u velikoj mjeri pretrpjeti promjene u samom sastavu – rekao je selektor Tumbaković na pres konferenciji.

Jedna od dilema je i da li se utakmici prijateljskog karaktera može prići kao da je takmičarska.

– Puno možeš da izgubiš, a malo da dobiješ. Teško je odigrati. U podsvijesti se postavlja pitanje što nijesmo pobijedili. A opet imaš neki cilj koji trebaš da ostvariš – smatra Tumbaković.

Osvrnuo se i na igrače koji su tu, a koji ranije nijesu imali veću minutažu.

– Sve je process, jedne grupa igrača nije bilo, pa ih je bilo. U maju i junu, grupa jedna neće biti. Pratimo igrače, da vidimo mogu li da odgovore zahtjevima – poručio je Tumbaković.

Na pres konferenciji je govorio i vezista Nikola Vukčević.

– Očekujemo veoma tešku utakmicu. Znamo da reprezentacija Turske ima odlične igrače. Igrali smo prije dvije godine sa njima, ali od tada su podmladili ekipu. Što se tiče nas, svaka utakmica koja se igra za reprezentaciju i državu, ulazimo sa imperativom da ostvarimo što bolji rezultat bez obzira je li prijateljska ili kvalifikaciona utakmica. Svaki igrač mora da da maksimum kako bi opravdao dres nacionalnog tima – kazao je Vukčević, koji kaže da se ne postavlja pitanje motiva u ovakvim utakmicama.

– Mislim da svi imamo motiv kada igramo za našu reprezentaciju, bez obzira da li igramo protiv Litenštajna, Kipra ili Turske. Motiva nije falilo protiv Kipra. Takođe, drugačije je kada igramo pred našim navijačima, tada moramo da pružimo što bolju igru – dodao je Vukčević.

Duel između Crne Gore i Turske je pod Goricom u 19.10 časova. Pozivaju se svi ljubitelji fudbala da dođu u što većem broju.

Izvor: Portalanalitika.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.