18.10.2021 18:57
Vijesti
Home » ANALIZE » Crnogorska i turska policija zajedno u suočavanju sa najsloženijim bezbjednosnim prijetnjama
Crnogorska i turska policija zajedno u suočavanju sa najsloženijim bezbjednosnim prijetnjama

Crnogorska i turska policija zajedno u suočavanju sa najsloženijim bezbjednosnim prijetnjama

Delegacija Uprave policije Crne Gore na čelu sa direktorom Zoranom Brđaninom boravi u posjeti Nacionalnoj policiji Turske.

Prvi čovjek crnogorske policije juče se susreo sa generalnim direktorom Nacionalne policije Republike Turske Mehmetom Aktašem sa kojim je razmijenio pozitivne utiske o saradnji policija u oblastima od zajedničkog interesa dvije zemlje.

Ocijenivši pozitivan trend saradnje direktor crnogorske policije Zoran Brđanin i njegov turski kolega Mehmet Aktaš, saglasili su se da će se partnerski odnosi i u narednom periodu dodatno produbljivati u zajedničkom suprotstavljanju transnacionalnom organizovanom kriminalu.

“Apostrofirana je dosadašnja uspješna razmijena iskustava i praksi specijalnih policija Crne Gore i Republike Turske i istaknut je zavidan stepen obučenosti i osposobljenosti pripadnika crnogorske policije da se suoče sa najsloženijim bezbjednosnim zadacima”, saopšteno je iz Uprave policije.

Borba protiv organizovanog kriminala u svim svojim pojavnim oblicima ne može se ograničiti samo na djelovanje u nacionalnim okvirima već iziskuje zajednički odgovor bezbjednosnih službi na regionalnom i međunarodnom nivou, te su se u tom kontekstu Brđanin i Aktaš saglasili za formiranje zajedničkih timova za sprovođenje istraga u cilju efikasnijeg suočavanja sa ovim oblicima kriminala.

“Crnogorska policija je spremna da kroz dalju operativnu saradnju sa turskom policijom učestvuje u otklanjanju zajedničkih prijetnji i izgradnji bezbjednijeg ambijenta za život naših građana“- istakao je Brđanin.

Generalni direktor Aktaš je izrazio posebnu zahvalnost crnogorskim kolegama na pruženoj podršci Republici Turskoj u borbi protiv terorizma, te je stoga još jednom potvrdio spremnost turske Nacionalne policije da putem različitih oblika saradnje, uključujući i donacije i edukacije pruži podršku unapređenju kapaciteta crnogorske policije.

Portalanalitika.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.