21.4.2024 13:04
Breaking News

Danas je počela rekonstrukcija Urgentnog centra koju finansira TIKA

Rekonstrukcija Urgentnog centra, vrijedna 700.000 eura počela je danas pa će ta zdravstvena jedinica privremeno biti smještena u postorijama Poliklinike Kliničkog Centra Crne Gore (KCCG) u Podgorici.

Adaptaciju i rekonstrukciju Urgentnog centra finansira Turska agencija TIKA i planirano je da radovi traju 90 dana. Direktor Urgentnog centra Vladimir Dobričanin potvrdio je da će od danas do završetka rekonstrukcije, Urgentni raditi u privremenim prostorijama u Centralnoj poliklinici KCCG.

“Molimo sve pacijente i zdravstvene ustanove da pacijente kojima treba pomoć Urgentnog dovoze preko ulaza Centralne poliklinike KCCG”, apelovao je on.

Dobričanin je kazao da će se, nakon tromjesečne rekonstrukcije, vratiti u bolji prostor sa kvalitetnijom i bogatijom opremom, poručujući da će najviše koristi od rekonstrukcije imati građani kojima su neophodne usluge Urgentnog centra, prenosi MINA.

Koordinator kancelarije TIKA Podgorica Mustafa Jaziđi istakao je da uporedo sa rekonstrukcijom Urgentnog rade i na nabavci savremene opreme za tu jedinicu KCCG.

“Danas počinjemo sa radom na jednom značajnom projektu. Ovaj projekat je od posebnog značaja i zbog toga što je KCCG najveća zdravstvena ustanova i najveći broj ljudi traži njene usluge”, naveo je on.

Prema njegovium riječima, TIKA nastoji da pomogne zdravstvenom sektoru i tim ustanovama u Crnoj Gori.

Direktor Interne klinike KCCG Sreten Kavarić kazao je da je značajno da građani poštuju pravila u toku rekonstrukcije kada će prostorije Urgentnog biti izmještene.

“Molim i da se poštuje naš zahtjev da samo jedan član porodice bude uz oboljelog”, kazao je Kavarić, objašnjavajuči da je to neophodno jer ne postoji dovoljno prostora za čekaonice.

Iz KCCG su apelovali na građane da imaju strpljenja i razumijevanja i poštuju pravila u skladu sa novim privremenim lokacijama pojedinih zdravstvenih jedinica, napominjući da sve informacije mogu dobiti na Info pultu na ulazu u KCCG.

Kako su naglasili, pojedine ambulente Poliklinike izmještene su u druge prostorije uz jasne oznake kako bi se građani mogli snaći.

www.cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.