18.7.2024 3:19
Breaking News

Delegacija Ministarstva nacionalne odbrane Turske u posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore

Delegacija Ministarstva nacionalne odbrane Republike Turske, na čelu sa kontraadmiralom Mehmetom Sariem, zamjenikom generalnog direktora Generalnog direktorata za brodogradnju boravi u zvaničnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore.

Alma Ljuljanaj, generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse, zahvalila se na sveobuhvatnoj podršci koju je Republika Turska pružila Crnoj Gori u ostvarivanju njenog evroatlantskog cilja, uz uvjerenje da će se odbrambena saradnja dvije države u svojstvu NATO saveznica dodatno unaprijediti u narednom periodu.

Ona je informisala kontraadmirala Saria o prioritetima Ministarstva odbrane, sa posebnim fokusom na modernizaciju Vojske Crne Gore u skladu sa standardima i ciljevima sposobnosti. Ljuljanaj je kazala da je Sporazum o saradnji u oblasti odbrambene industrije između vlada dvije zemlje odlična platforma za dalje unapređenje odbrambenih sposobnosti u procesu modernizacije i opremanja Vojske Crne Gore.

Kontraadmiral Sari je naglasio da je ova posjeta odlična prilika za definisanje modaliteta daljeg intenziviranja saradnje na polju odbrane.

Načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju, Andrej Lakić i izaslanik odbrane Republike Turske, pukovnik Orbay Kilinç, potpisali su Plan bilateralne saradnje za 2018. godinu.

 

Ministarstvo odbrane Crne Gore

 

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.