24.9.2023 11:59
Breaking News

Delegacija Ministarstva nacionalne odbrane Turske u posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore

Delegacija Ministarstva nacionalne odbrane Republike Turske, na čelu sa kontraadmiralom Mehmetom Sariem, zamjenikom generalnog direktora Generalnog direktorata za brodogradnju boravi u zvaničnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore.

Alma Ljuljanaj, generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse, zahvalila se na sveobuhvatnoj podršci koju je Republika Turska pružila Crnoj Gori u ostvarivanju njenog evroatlantskog cilja, uz uvjerenje da će se odbrambena saradnja dvije države u svojstvu NATO saveznica dodatno unaprijediti u narednom periodu.

Ona je informisala kontraadmirala Saria o prioritetima Ministarstva odbrane, sa posebnim fokusom na modernizaciju Vojske Crne Gore u skladu sa standardima i ciljevima sposobnosti. Ljuljanaj je kazala da je Sporazum o saradnji u oblasti odbrambene industrije između vlada dvije zemlje odlična platforma za dalje unapređenje odbrambenih sposobnosti u procesu modernizacije i opremanja Vojske Crne Gore.

Kontraadmiral Sari je naglasio da je ova posjeta odlična prilika za definisanje modaliteta daljeg intenziviranja saradnje na polju odbrane.

Načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju, Andrej Lakić i izaslanik odbrane Republike Turske, pukovnik Orbay Kilinç, potpisali su Plan bilateralne saradnje za 2018. godinu.

 

Ministarstvo odbrane Crne Gore

 

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.