14.4.2024 10:37
Breaking News

Đukanović: Turska važna za stabilnost Zapadnog Balkana

Premijer Milo Đukanović čestitao je predsjedniku Turske Ahmetu Davutogluu ponovni izbor na tu dužnost izražavajući zadovoljstvo intenzivnošću i sadržajnošću bilateralne saradnje dviju država.

“Vlada Crne Gore pridaje veliki značaj jačanju prijateljskih veza i razvoju sveukupnih odnosa sa Turskom. Ostajemo do kraja posvećeni daljem unapređenju saradnje u svim oblastima od obostranog interesa“, navedeno je u čestitki.

Đukanović je istakao važnu ulogu Turske za stabilnost Zapadnog Balkana.

“Na toj liniji je i odluka ministara vanjskih poslova NATO-a o upućivanju poziva Crnoj Gori za članstvo. Za našu zemlju ona ima istorijski značaj, ali i izuzetnu važnost za region i za Alijansu. Koristim priliku da zahvalim prijateljskoj Turskoj, Vašoj Vladi i Vama lično, na kontinuiranoj podršci i pomoći koju pružate Crnoj Gori i regionu na evroatlantskom putu. Mi veoma cijenimo doprinos vaše zemlje donošenju pozitivne odluke za Crnu Goru”, stoji u premijerovoj čestitki.

Đukanović je pozvao Davutoglua da posjeti Crnu Goru iduće godine povodom desetogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa zemalja u novijoj istoriji i u godini u kojoj Crna Gora slavi prvu deceniju od obnove nezavisnosti.

www.cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.