25.7.2024 2:35
Breaking News

Đukanović uručio ambasadoru Republike Turske medalju za zasluge države Crne Gore

Đukanović je pozdravio doprinos ambasadora Galipa razvoju ekonomskih odnosa i povećanom interesovanju turskih kompanija za ulaganje u Crnu.

PODGORICA (AA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio je ambasadoru Republike Turske Serhatu Galipu medalju za zasluge države Crne Gore za ličnu posvećenost unapređenju međudržavnih odnosa Crne Gore i Turske tokom njegove diplomatske misije, kojima je dao lični pečat, javlja Anadolu Agency (AA).

Đukanović je pozdravio doprinos ambasadora Galipa razvoju ekonomskih odnosa i povećanom interesovanju turskih kompanija za ulaganje u Crnu Goru.

“Tokom mandata ambasadora Galipa unaprijeđeno je djelovanje i aktivnosti Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), koja je od otvaranja kancelarije realizovala više od 300 razvojnih projekata u različitim sektorima u vrijednosti preko 20 miliona eura. Ambasador Turske dao je puni doprinos saradnji u oblasti kulture, nauke i odbrane, kao i jačanju saradnje lokalnih samouprava dviju država”, ocijenio je Đukanović.

Ambasador Galip se zahvalio na visokom odlikovanju koje, kako je rekao, predstavlja veliko priznanje i čast za njegovu zemlju, njegovu porodicu i njega lično.

AA

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.