03.3.2024 21:05

Erdogan čestitao Abazoviću: Siguran sam da će Crna Gora nastaviti da doprinosi miru i stabilnosti Balkana

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan uputio je čestitku predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću povodom stupanja na dužnost premijera Crne Gore.

Čestitku prenosimo u cjelosti:

„Poštovani Predsjedniče Vlade,

Sa zadovoljstvom sam primio vijest da ste stupili na dužnost predsjednika Vlade nakon glasanja o povjerenju održanom u Skupštini, 28. aprila 2022. godine. Ovom prilikom, u ime turskog naroda, kao i u svoje lično ime, upućujem Vam najiskrenije čestitke.

Uvjeren sam da će Crna Gora, koja je iza sebe ostavila težak period, pod vašim rukovodstvom koračati ka budućnosti čuvajući mir i blagostanje. Turska će uvijek stajati uz prijateljsku Crnu Goru u njenim naporima na ovom putu.

Siguran sam da će Crna Gora, koja je privržena cilju članstva u EU, koji je među prioritetima Vaše vlade, koja nastavlja sprovođenje reformskih procesa tamo gdje je stala i koja sa istom odlučnošću održava kulturu zajedničkog života u skladu sa svim njenim elementima, nastaviti da doprinosi prosperitetu, miru i stabilnosti Balkana.

Vjerujem da će naši bilateralni odnosi, zasnovani na duboko ukorijenjenom prijateljstvu i bratstvu koji proizilaze iz naše zajedničke istorije, tokom Vašeg mandata ojačati na svim poljima.

Koristim ovu priliku da ponovim najiskrenije želje za Vaše zdravlje i sreću, kao i za prosperitet, mir i blagostanje prijateljskog i savezničkog naroda Crne Gore.

Redžep Tajip Erdogan,

Predsjednik Turske“

www.cdm.me

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.