20.7.2024 15:56
Breaking News

Galip: Crna Gora dobro mjesto za investicije

Crna Gora je dobro mjesto za investicije, što su turske kompanije i prepoznale, a može biti primjer drugim državama regiona i zato ćemo i u narednom periodu dati punu podršku ostvarivanju njenih razvojnih ciljeva, kazao je ambasador Turske Serhat Galip tokom sastanka sa potpredsjednikom Vlade Vujicom Lazovićem.

Lazović i Galip

Lazović se osvrnuo na dinamičnu političku i ekonomsku saradnju i uspješno poslovanje turskih kompanija u Crnoj Gori, kao i na buduće projekte u oblasti energetike, turizma i saobraćajne infrastrukture.

“Potpredsjednik Vlade je zahvalio Turskoj na kontinuiranoj podršci ostvarivanju crnogorskih strateških ciljeva i razvojnoj pomoći, naglasivši otvorenost institucija Vlade za saradnju, kako bi se stvorio prostor za nove projekte i diverzifikovale oblasti ulaganja”, saopšteno je iz Vlade.

Galip je zahvalio Lazoviću na ličnom zalaganju za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa između dvije države i izrazio zadovoljstvo ulaganjem turskih kompanija u Crnu Goru.

Ambasador se osvrnuo i na sektor turizma i naglasio da postoji veliki potencijal za razvoj saradnje u toj oblasti, budući da je Crna Gore već prepoznata kao atraktivna turistička destinacija u Turskoj, čemu je svakako doprinijela i dobra avio povezanost dvije države.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će  u narednom period saradnja biti još uspešnija, naročito u robnoj razmjeni dvije zemlje, i još jednom izrazili zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.