20.7.2024 14:48
Breaking News

Galip: Iskustvo Turske u razvoju poljoprivrede značajno za Crnu Goru

Iskustvo Turske u razvoju poljoprivrede, a posebno male prerade, može biti značajno za Crnu Goru, ocijenio je novoimenovani ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip, na današnjem sastanku sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Petrom Ivanovićem.

Ministar Ivanović upoznao je ambasadora Galipa sa aktivnostima Ministarstva na jačanju crnogorske poljoprivrede i ispunjenju obaveza za otvaranje pregovora u poglavljima 11, 12 i 13.

Razgovarano je o konkretnim koracima na realizaciji projekata podrške koju u ime države Turske sprovodi Turska razvojna agencija TIKA, sa naglaskom na projekte koji imaju za cilj da pomognu razvoj ruralnih sredina.

Ambasador Turske istakao je da Crna Gora ima punu podršku njegove zemlje u procesu evro-atlanskih integracija i da smatra da postoji potencijal za širenje dalje saradnje u oblasti poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

“Ivanović i Galip su ocijenili da je saradnja te dvije zemlje u oblasti poljoprivrede veoma dobra, a ambasador Galip je prihvatio predlog ministra da pomogne organizovanje studijske posjete crnogorskih poljoprivrednika Turskoj naredne godine”, saopšteno je iz Ministarstva.

Na sastanku je dogovoreno da se nastave programi besplatne podjele sadnog materijala, izgradnje plastenika pod povoljnim uslovima i sagledaju mogućnosti intenzivnijeg uključenja Zirat banke u podršku poljoprivrednim proizvođačima.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.