16.7.2024 4:45
Breaking News

Gradonačelnik Podgorice razgovarao sa gradonačelnikom turskog Kirklarelija

Turska i Crna Gora imaju dobre bilateralne odnose, a ta saradnja se kvalitetno reflektuje i na lokalnom nivou, istaknuto je danas na sastanku gradonačelnika Podgorice dr Ivana Vukovića sa gradonačelnikom Kirklarelija, Mehmetom Siyamom Kesimogluom, predstavnicima turske kompanije za eneregtiku VESMEC, kao i predstavnicima Uprave za dijasporu Crne Gore.

Gradonačelnik Vuković je istakao da Glavni grad ima potencijala za saradnju u svim oblastima, od ekonomije do kulture, i podsjetio da je u planu predstavljanje investicionih prilika u Podgorici predstavnicima diplomatskog kora. On je istakao da je jedan od tih projekata i eksploatacija energije iz biogasa, koji realizuje gradsko preduzeće Deponija.

Gradonačelnik Kesimoglu je naglasio da 40 odsto stanovništva Kirklarelija vodi porijeklo iz Crne Gore.

„Kao grad koji je ponosan na kulturnu raznolikost, u okviru Gradske kulturne kuće obezbijedili smo Crnogorsku sobu u kojoj su izloženi eksponati koji svjedoče o običajima i tradicije Crne Gore“, rekao je gradonačelnik Kesimoglu. On je naglasio da je u planu i izgradnja parka posvećenog crnogorsko-turskom prijateljstvu.

„Sa zadovoljstvom ćemo predložiti i da jedna ulica u našem gradu nosi ime Podgorice“, rekao je Kesimoglu.

 

Portalanalitika.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.