03.10.2023 10:42
Breaking News

Grupa prijateljstva Velike narodne skupštine Republike Turske u posjeti Crnoj Gori

Predsjednik Grupe prijateljstva Kavundžu izrazio zadovoljstvo održavanjem redovnog dijaloga kao i spremnošću oba parlamenta za produbljivanje saradnje novim sadržajima.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas delegaciju Grupe prijateljstva Velike narodne skupštine Republike Turske sa Crnom Gorom, koju predvodi predsjednik Erol Kavundžu, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

“Predsjednik Brajović je istakao zadovoljstvo dinamikom parlamentarne saradnje, kao i jačanjem sveukupnih odnosa dvije države.On je naglasio da odlične političke odnose prati razvijena ekonomska saradnja, gdje su od velikog značaja za Crnu Goru i investicije u manje razvijena područja”, rečeno je iz Brajovićevog kabineta.

Dodaju da je je predsjednik Grupe prijateljstva Kavundžu izrazio zadovoljstvo održavanjem redovnog dijaloga kao i spremnošću oba parlamenta za produbljivanje saradnje novim sadržajima.

“On je istakao da je Crna Gora zemlja toleracije, suživota i mira, a da njena Skupština u kojoj su zastupljeni predstavnici građana, pravo je ogledalo multietničnosti i predstavlja primjer u svijetu. Sagovornici su se saglasili da brojna crnogorska dijaspora predstavlja značajan potencijal za intenziviranje naših bilateralnih, kulturnih i ekonomskih odnosa”, zaključeno je.

Vijesti.me

Check Also

Turska komanija „Zeren Group“ zainteresovana za otvaranje banke u Crnoj Gori

Zeren Group“, koja već 50 godina uspješno posluje u Turskoj, kao i u šest drugih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.