26.9.2023 14:22
Breaking News

Ivanović primio predstavnike Turske razvojne agencije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović sastao se danas sa predstavnicima Turske razvojne agencije (TIKA),saopšteno je Portalu Analitika iz Ivanovićevog resora.

Tokom susreta ocijenjeno je da postoji dobra saradnja između dvije zemlje i izražena obostrana spremnost da se još više intenzivira, posebno u oblasti poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja. Ministar Ivanović se zahvalio predstavnicima Turske razvojne agencije na dosadašnjoj podršci i saradnji, naglašavajući da je uvjeren da prostora za širenje saradnje ima mnogo, posebno u oblasti poljoprivrede.

“Iskustvo Turske za nas može biti veoma dragocjeno, a projekati o kojima smo danas govorili imaće praktične efekte na rast zaposlenosti i proizvodnje. Veoma mi je drago da ćemo zajedno raditi i na poboljšanju kreditnih uslova  u oblasti poljoprivrede, jer banke koje sada posluju u Crnoj Gori ne daju doprinos razvoju agrara, zbog vrlo visokih kamata i kratkih rokova”, kazao je Ivanović.

Visoki zvaničnik TIKA-e Mustafa Jazici zahvalio se na prijemu i dosadašnjoj saradnji agencije sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja.  On je upoznao ministra sa planovima i mogućim projektima za 2014. godinu. Istakao je kvalitetnu saradnju koju je TIKA do sada imala sa Vladom, i izrazio spremnost da se  u nastavku saradnje veći fokus stavi na oblast poljoprivrede. Tokom sastanka razgovarano je, između ostalog, i o edukaciji poljoprivredih proizvođača, pilot projektima i razvoju klatera.

“Dogovorili smo i odlazak jedne grupe poljoprivrednika u posjetu Turskoj”, istakao je Ivanović.

Predstavnici Turske razvojene agencije pozitivno su se izrazili prema pomenutim inicijativama.

http://www.portalanalitika.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.