25.5.2024 4:46
Breaking News

Kapiten crnogorskih odbojkaša potpisao za Inegol Beledije

Kapiten crnogorskih odbojkaša, koji je proteklu sezonu proveo u Ziratu, prešao je u Inegol Beledije, klub iz grada sa preko 160 hiljada stanovnika u pokrajini Bursi…

S obzirom na kvalitet lige, ali i života, Vojin Ćaćić je odlučio da ostane u Turskoj, ali je promijenio klub – kapiten crnogorskih odbojkaša, koji je proteklu sezonu proveo u Ziratu (šesto mjesto u prvenstvu, četvrtfinale Kupa Turske, finale CEV kupa), prešao je u Inegol Beledije, klub iz grada sa preko 160 hiljada stanovnika u pokrajini Bursi. Potpisao je jednogodišnji ugovor…

“Ponudu Inegola sam prihvatio prvenstveno zbog toga što sam htio da ostanem u Turskoj. Nekako mislim da sam ostao dužan zbog povrede i neigranja u drugom dijelu prošle sezone, tako da želim da pokažem da je povreda prošlost. Ponuda je bila odlična, nisam htio da čekam druge klubove koji tek sada kreću sa sastavljanjem ekipe, već sam htio da potpišem odmah i okrenem se pripremama reprezentacije2, rekao je Ćaćić za “Vijesti”.

Inegol je u protekloj sezonu ligaški dio prvenstve Turske završio na desetom mjestu, nakon plej-auta je bio za jednu poziciju bolje plasiran, jer je upisao svih šest pobjeda. U Kupu Turske je stigao do polufinala, a u četvrtfinalu je eliminisao upravo Ćaćićev bivši tim, Zirat, sa 3:1.

“​Inegol je prošle sezone napravio loš rezultat, a sljedeće sezone je cilj, svakako, da se uđe u plej-of, pa onda dokle se dogura. Ekipa nije loša, došli su korektor Van Vale, kanadski reprezentativac i primač Maršal, i njihov poznati iskusni dizač Husein Koč. Klub je stabilan, uslovi odlični, trener je mlad, željan rada i dokazivanja, tako da mislim da može da bude uspješna sezona za sve”, zaključio je Ćaćić.

Ćaćić je odbojkom počeo da se bavi u rodnom Baru, ali je igračku afirmaciju stekao u Budvanskoj rivijeri, za koju je igrao od 2006. do oktobra 2015. godine. Tokom posljednje dvije sezone u budvanskom klubu, Ćaćić je drugi dio sezone igrao na pozajmicama, u francuskom Renu, odnosno turskom Šahinbej Beledijeu.

Iako je počeo pripreme sa Budvanskom rivijerom, Vojin je u jesen 2015. otišao u Iran, gdje je igrao dvije sezone, prvo za Mizan Korosan, a potom Sarmajeh banku sa kojom je prošle sezone bio šampion, prije nego se vratio u Tursku, u Zirat…

Ćaćića ovog ljeta sa reprezentacijom očekuje start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a rivali su Slovačka, Island i Moldavija.

Vijesti.me

Foto: Odbojka.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.