25.7.2024 2:54
Breaking News

Liga šampiona u odbojci – Budvani u Ankari

Utakmicom u Ankari, Budvanska rivijera danas stavlja tačku na vjerovatno najgori nastup u svojoj sedmogodišnjoj istoriji u Ligi šampiona.

S obzirom na finansijske i organizacione probleme (hapšenje predsjednika Miloša Marovića), te tužbi bivših igrača, zbog čega je i kasnio početak priprema, uz dovođenje stranaca neadekvatnog kvaliteta za ovo takmičenje (sve u skladu sa budžetom), ovogodišnji rezultati nijesu iznenađenje, naprotiv.

Međutim, mečevi u Ligi šampiona su bili korisni za mlade igrače, Luku Babića i Nikolu Lakčevića, za njihov dalji razvoj, jer tu šansu nijesu imali prošle godine…

Istina, crnogorski šampion ima još jednu šansu da dođe do pobjede i da ova ekipa izbjegne „titulu” za najslabiju sezonu u LŠ, ali je, zaista, teško i pomisliti da će turska Halkbanka na svom terenu propustiti priliku da osvoji tri prijeko potrebna boda u borbi za prolaz u eliminacionu rundu.

Turski predstavnik je trenutno najslabija drugoplasirana ekipa u sedam grupa (što ne vodi u drugi krug), i maksimalna pobjeda je imperativ da bi Halkbanka, uz povoljne ostale rezultate, donijela prolaz. Halkbanka je u Budvi slavila 3:0, ali su izabranici Slobodana Boškana u tom meču propustili priliku da osvoje makar set (u trećem setu su vodili 14:7 i 21:18, i imali tri vezane set lopte na 24:23, 25:24, 26:25).

U prethodnih šest sezona u najjačem evropskom takmičenju budvanski klub je samo jednom takmičenje završio bez pobjede, u sezoni 2012/2013, ali uz tri osvojena seta. Kolo prije kraja, pored pet poraza Rivijera ima dva osvojena seta, u porazu kod kuće od Hipo Tirola (2:3).

Meč protiv Halkbanke će biti posljednji za Bugarina Venelina Kadankova (nije ulazio u igru u prethodnom meču sa Zenitom) i Rusa Bogdana Olifera, a ugovor ističe i kapitenu Ivanu Ječmenici….

Današnja utakmica u Ankari počinje u 18 sati po našem vremenu (19 po lokalnom). Sude Rumun Alan Mateizer i Ukrajinac Mihajlo Meljnik. U drugom meču, u 17 sati, sastaju se Zenit i Hipo Tirol.

http://www.vijesti.me

 

Check Also

STIGLA REPREZENTATIVKA TURSKE-Bejza Karačam potpisala za Budućnost Bemax

Turska reprezentativka Bejza Karačam potpisala je ugovor sa ekipom Budućnost Bemaxa, potvrđeno je iz podgoričkog …