18.7.2024 4:38
Breaking News

Mali dok brodogrališta Bijela prodat investitoru iz Turske

Početna cijena naznačena u javnom pozivu, raspisanom 7. marta, iznosila je 2,08 miliona euraMali dok Jadranskog brodogradilišta Bijela, sa pripadajućom opremom, prodat je jedinom ponuđaču, Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited iz Turske, po cijeni od 2,1 milion eura.

Iz kabineta predsjednika Privrednog suda Crne Gore, Blaža Jovanića, potvrđeno je Radiju Jadran da je odluka o prodaji malog doka turskom ponuđaču donijeta je 19. aprila, nakon ročišta za otvaranje ponuda koje je održano 14. aprila.

Početna cijena naznačena u javnom pozivu, raspisanom 7. marta, iznosila je 2,08 miliona eura.

“Nakon uplate kupoprodajne cijene i zaključenja ugovora, iznos sredstava koji su dobijeni prodajom ulaze u stečajnu masu, iz koje će se namirivati troškovi postupka i stečajni povjerioci, prema načinu i redosljedu kako je to utvrđeno Zakonom o stečaju”, objašnjeno je iz Privrednog suda.

Mali dok je dug 148 metara, kapaciteta podizanja deset hiljada tona i kapaciteta dizalica 2,7 tona.

Za preostali dio imovine stečajnog dužnika, po petom oglasu za prodaju imovine Brodogradilišta, nije bilo zainteresovanih, dok će novi oglas biti raspisan u roku i na način kako je to propisano odredbama Zakona o stečaju.

Na javnom pozivu za prodaju imovine Brodogradilišta ponuđeni su, između ostalog, posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, posebni djelovi zgrade brodogradnje, pomoćne zgrade, dizalice, oprema, mašine i vozni park, za nešto više od osam miliona eura.

Vijesti.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.