14.7.2024 2:33
Breaking News

Marković – Jildirim: Jačati odnose Crne Gore i Turske u oblasti ekomomije

Bilateralni odnosi Crne Gore i Turske su veoma dobri i dodatno mogu biti ojačani unapređenjem ekonomskih odnosa, kroz investicije turskih kompanija u industriju i sektor energetike – ocijenjeno je na sastanku predsjednika vlada Crne Gore i Turske Duška Markovica i Binalija Jildirima, održanom juče na marginama Minhenske bezbjednosne konferencije.

Zahvaljujući na pomoći turske države, realizovanoj i kroz saradnju sa TIKA, premijer je istakao da određeni broj turskih kompanija već uspješno posluje u Crnoj Gori i izrazio nadu da će u narednom periodu biti novih investicija. Dodao je da je Crna Gora zainteresovana za potpisivanje sporazuma  o saradnji u oblasti odbrambene industrije, kojim će se stvoriti pretpostavke za uspostavljanje poslovne saradnje „Toščelik Nikšić” sa odbrambenom industrijom Turske, kako bi im ova nikšićka kompanija isporučivala specijalne čelike.

Komentarišući put Crne Gore u NATO, premijer Jildirim je kazao da Turska snažno podržava naše evroatlantske integracije i da je članstvo Crne Gore u Alinansi važno kako za Crnu Goru tako i za mir i prosperitet na Balkanu. Ocijenio je da će Crna Gora i Turska tijesno sarađivati pod okriljem NATO-a.

portalanalitika.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.