18.7.2024 4:22
Breaking News

Međunarodni sajam poljoprivrede u Malatiji

U organizaciji Ministarsva prehrane, poljoprivrede i stočarstva Republike Turske, guvernera Malatije i predsjednika opštine Malatija održan je sajam poljoprivrede na kojem je ućešće imao i ambasador Crne Gore u Republici Turskoj Ramo Bralić.

Zemlja partner sajma je bila Šri Lanka, a učešće su imali i ambasade BiH, Makedonije, Albanije i Indonezije. Grad Malatija je poznat po poljoprivredi posebno po kajsijama i činjenici da 80 % tržišta kasjije u Turskoj je vazan za ovu regiju. Pored kajsije Malatija je poznata i po grožđu, šljivama itd.

Obaviješteni smo da je ambasador Bralić imao niz susreta u Maltiji, od najznačajnijih izdvajamo susret s ministrom poljoprivrede u Vladi Republike Turske Mehdi Ekerom, guvernerom Malatije, kao i biznismenima Industrijske i trgovinske komore i biznismenima-predstavnicima MUSIAD-a.

Cilj posjete je upoznati sve regije Turske s Crnom Gorom, prezentirati moguće investicije i zainteresovati biznismene da posjete i investiraju u Crnu Goru.

Pošto se radi o prestižnom sajmu poljoprivrede moguće je u narednom periodu i prezentirati Crnu Goru kroz projekat prisustva na sajmu kao zemlja partner i bliže prezentirati Turskoj moguće vidove saradnje u sektoru poljoprivrede.

Malatija je grad koji poslednjih godina ulaže u oblast medicine, posebno su državne bolnice poznate po transplataciji jetre (prvi u Evropi, drugi u svijetu)

 

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.