23.4.2024 9:20
Breaking News

MEOH u crnogorskim ambasadama širom Evrope

Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu OCSI i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija organizovaće sjutra drugi Montenegro Embassies – Open House MEOH događaj, u devet crnogorskih diplomatsko-konzularnih predstavništava širom Evrope.

Događaji će se organizovati u ambasadama u Beču, Berlinu, Briselu, Budimpešti, Londonu, Ljubljani, Moskvi, Parizu i Rimu. Kako je u toku proslava praznika pripadnika islamske vjeroispovijesti, Kurban Bajrama, posjeta ambasadi Crne Gore u Ankari biće organizovana sledeće nedjelje.

Prvi MEOH je uspješno organizovan 10.05.2013. godine, okupivši blizu 130 studenata.

“Događaj ima za cilj da okupi crnogorske studente koji studiraju u datoj državi, trenutne i potencijalne buduće članove Organizacije crnogorskih studenata u inostranstvu i omogući im da se upoznaju međusobno i da stupe u kontakt sa crnogorskim diplomatsko-konzularnim predstavnicima i bivšim studentima koji i dalje žive u toj državi.Događaj ima za cilj, takođe, da poboljša i produbi odnos između diplomatsko-konzularnih predstavnika i crnogorskih studenata u inostranstvu. To je prilika da se sa ambasadorima i diplomatsko-konzularnim predstavnicima kreira zajednička agenda za novu akademsku godinu, da se govori o konkretnim aktivnostima koje bi mogle biti realizovane i ukaže na značaj koji imaju crnogorski studenti u inostranstvu, kao populacija u ekspanziji, koja ima uticaj na budući razvoj Crne Gore“, saopšteno je iz MVPEI.

Cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.