17.4.2024 23:08
Breaking News

“Nova knjiga” gost sajma u Istanbulu

Izdavačka kuća Nova knjiga u saradnji sa Ministarstvom kulture i turizma Republike Turske i uz podršku TEDA projekta predstavila se na na četvrtom ovogodišnjem CNR sajmu knjiga koji se održava u Istanbulu od 24. februara do petog marta 2017. godine.

Na ovogodišnjem CNR sajmu knjiga predstavilo se preko 250 izdavača iz različitih zemalja. CNR sajam knjiga u prosjeku posjeti oko 400 hiljada posjetilaca. Po specijalnom pozivu Ministarstva kulture i turizma Republike Turske, na ovogodišnjem međunarodnom sajmu knjiga, pored Crne Gore, predstavile su se i izdavačke kuće iz Albanije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke, Pakistana i Ukrajine.

Izdavačka kuća Nova knjiga će svoje učešće na ovogodišnjem četvrtom CNR sajmu knjiga iskoristiti za predstavljanje crnogorskog izdavaštva, crnogorskih autora i pisaca, kao i za promociju svoje izdavačke djelatnosti i izdanja. Manifestacija veličine i ranga CNR sajma knjiga, takođe je i odlična prilika za uspostavljanje kontakata i susrete sa turskim knjižarima i izdavačima, što će Nova knjiga iskoristiti u svrhu promocije crnogorskog izdavaštva i crnogorske književne kulture i tradicije i savremenih domaćih pisaca, te za uspostavljanje bolje kulturne razmjene kroz potencijalne prevode i objavljivanje djela turskih autora kod nas.

Izdavačka kuća Nova knjiga je ekskluzivni zastupnik autorskih prava za objavljivanje djela turskog nobelovca Orhana Pamuka, pa se u izdanju pomenute izdavačke kuće može naći većina njegovih djela Crvenokosa, Muzej nevinosti, Čudne misli u mojoj glavi, Zovem se Crveno, dok su ostala djela u pripremi. Katalog izdavačke kuće Nova knjiga uskoro će biti dopunjen djelima još jedne zapažene turske autorke Elif Šafak.

http://www.vijesti.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.