14.7.2024 22:00
Breaking News

Novi maloprodajni lanac na Balkanu

Turski maloprodajni lanac Flo planira da do 2023. učetvorostruči broj franšiznih prodavnica širom svijeta. Na franšiznoj mapi su i zemlje ovog regiona.

Ovu tursku kompaniju za proizvodnju i prodaju obuće osnovao je Ahmet Zilan 1960. kao malu obućarsku radionicu. FLO je danas kompanija s međunarodnom reputacijom koja aktivno radi na širenju maloprodajne mreže.

Za razliku od skromnih početaka, FLO u ovom trenutku zapošljava više od deset hiljada ljudi i godišnje proda više od 55 miliona pari cipela. Prepoznatljivi su po ponudi velikog broja tradicionalne i aktivne obuće za muškarce, žene i djecu, piše portal franchising.rs.

Kompanija je za sada snažno prisutna u Istočnoj Evropi, na Bliskom istoku i u Africi i ima 650 prodavnica u gotovo 25 zemalja. U 17 zemalja prisutna je kao franšiza. Nedavno su pokrenuli poslovanje na Kosovu, u Makedoniji i Crnoj Gori, a krajem 2021. najavljen je i dalji prodor na tržište Srbije. Prema posljednjim informacijama, kompanija planira da do 2023. učetvorosturči broj franšiznih prodavnica, odnosno, udvostruči broj zemalja u kojima posluje.

Za pokretanje franšizne prodavnice obuće pod ovim brendom potreban je prostor od najmanje 600 kvadratnih metara. Lokal bi trebalo da bude smješten na premijum lokaciji kao što su tržni centri ili prometne ulice.

U portfoliju Flo ima i sopstvene brendove cipela kao što su Kinetix, Dockers by Gerli, Polaris, Butigo i Mercedes, kao i poznate licencirane marke Lumberjack i Nine West.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.