20.7.2024 13:49
Breaking News

Odbojkašice Crne Gore izgubile od Turske

Odbojkašice Crne Gore očekivanim porazom od Turske sa 3:0 (25:16, 25:13, 25:19) završile su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Izabranice Dragana Nešića su na turniru u Sofiji, u drugoj rundi kvalifikacija, upisale četiri maksimalna poraza (pored Turske izgubili su od Rumunije, Švajcarske i Bugarske) i maksimalnu pobjedu protiv Kosova.

Sa takvim rezultatima, Crna Gora je nastup u grupi C završila na pretposljednjem mjestu, iza Kosova.

Turska kao prvoplasirana je direktno izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Japanu, dok će drugoplasirana Bugarska igrati treću rundu kvalifikacija.

Kvalifikacijama za SP naše odbojkašice nijesu završile sa ovogodišnjim akcijama, već će igrati u Evropskoj ligi naše. Crna Gora će igrati u grupi B protiv selekcija Francuske, Ukrajine i Gruzije.
Igraće se dva turnira, a domaćin prvog turnira je Gruzija (16 – 18. jun), a drugog Francuska (23 – 25. jun).

Plasman na finalni turnir u konkurenciji odbojkašica izboriće prvoplasirane ekipe iz grupa i domaćin finalnog turnira.

U slučaju da ne bude organizatora finalnog turnira, polufinale i finale će se igrati u dva meča, kod kuće i u gostima, i u tom slučaju plasman u polufinale izboriće prvoplasirane selekcije i najbolja drugoplasirana ekipa iz svih grupa.

Crna Gora – Turska 0:3 (16:25, 13:25, 19:25)

Sofija – Dvorana: „Hristo Botev“. Gledalaca: 50. Sudije: Hakarainen (Finska) i Blemhard (Holandija). Poeni iz napada: Crna Gora 28, Turska 40. Poeni iz bloka: Crna Gora 4, Turska 8. Poeni iz servisa: Crna Gora 3, Turska 8. Greške: Crna Gora 19, Turska 13.

Crna Gora: Otašević 4, Perović 11, Cvijović 5, Milivojević, Laković, Roganović, Hadžisalihović 1, Džaković 5, Ivanović 4, Peruničić 2, Vujošević (libero 1), Pejović (libero 2), Đurović, Dragović 3.

Turska: Erge (libero 1), Kirdar 6, Jilmaz (libero 2), Akman 5, Aslanjurek 1, Toksoj 6, Kiličli 3, Enal 5, Ajdemir 2, Osoj 5, Erdem 7, Baladin 6, Akin, Boz 10.

 

Vijesti.me

Foto: oscg.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.