19.4.2024 23:34
Breaking News

Oproštajna posjeta ambasadora Bralića ministru za evropske integracije Republike Turske Mevlutu Ćavušoglu

Iako je Turska sedam godina prije Crne Gore započela pregovore o pridruživanju Evropskoj uniji, broj otvorenih poglavlja je isti. To jasno govori o političkim preprekama koje EU stavlja ispred Turske, kazao je turski ministar za EU i glavni pregovarač Mevlut Cavusoglu koji je primio crnogorskog ambasadora Rama Bralića, povodom okončanja njegovog mandata u Turskoj.

Tokom sastanka u Ankari, Cavusoglu je istakao kako dvije zemlje imaju razvijene odnose, te podsjetio da je tokom njegove posjete prije dva mjeseca Crnoj Gori potpisan sporazum između ministarstava u oblasti evropskih integracija. Podsjetio je da je Crna Gora prije dvije godine započela pregovore o pridruživanju EU-i, te da je u tom periodu otvorila 14 poglavlja.

“Naravno da nam je drago zbog brzog napretka Crne Gore u pregovorima o pridruživanju”, rekao je Cavusoglu, te se zahvalio ambasadoru Braliću za njegov doprinos tokom mandata u razvoju odnosa između Turske i Crne Gore.

Ambasador Bralić se zahvalio ministru na prijemu i istakao kako je Turska među prvim zemljama koje su priznale nezavisnost Crne Gore kao i da je tokom svog mandata radio na razvijanju političkih, ekonomskih, kulturnih, obrazovnih i drugih odnosa dvije zemlje.

Ambasador Bralić je takođe dodao da su tokom njegovog mandata vrata svake institucije u zemlji za njega bile otvorene, da Tursku smatra prijateljskom zemljom, te da je ponosan na činjenicu da je prvi ambasador Crne Gore u Turskoj.

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.