03.3.2024 20:26

OSNOVAN TURSKO-CRNOGORSKI BIZNIS CENTAR

Za firmu sve na jednom mjestu

Cilj osnivanja biznis centra je pozicioniranje turskih investitora u crnogorskoj ekonomiji

Turske kompanije koje već posluju u Crnoj Gori, kao i one koje planiraju da registruju preduzeće i započnu rad od nedavno mogu da računaju na logističku i organizacionu podršku Tursko-crnogorskog biznis komunikacionog centra.

Osnivač centra Goran Škatarić “Vijestima” je kazao da biznis komunikacioni centar okuplja ekipu stručnjaka i agencija iz različitih oblasti, tako da svi zainteresovani investitori na jednom mjestu mogu da završe sve administrativne, tehničke i druge poslove.

Škatarić je kazao da investitori iz Turske svakodnevno dolaze u Crnu Goru i interesuju se  za  pokretanje biznisa.

“ Među njima ima velikih građevinskih, industrijskih, turističkih i tekstilnih kompanija, ali i malih preduzetnika koji vide svoju šansu na našem tržištu. Svima njima je u startu potrebna pomoć oko dobijanja radnih i dozvola  za  boravak, registraciju preduzeća, povezivanje sa nadležnim državnim i opštinskim institucijama, savjeti i predlozi  za  najpogodnije lokacije, izbor nekretnina, odnosi sa javnošću, promocija i marketinška kampanja i razne druge aktivnosti. Sve to mogu naći kod nas – naglasio je Škatarić.

Cilj osnivanja Centra je promocija investicija i pozicioniranje turskih investitora kao strateški značajnih učesnika u ekonomiji Crne Gore.

– Više velikih turskih kompanija već nekoliko godina posluje u Crnoj Gori i svaka u svojoj oblasti rada daje značajne rezultate ekonomskom rastu države. Naša ideja je da te investitore promovišemo u javnosti i predložimo najbolja rješenja  za  unapređenje njihovog imidža”, rekao je Škatarić.

Projekat Tursko-crnogorski biznis komunikacioni centar predstavljen je i Ambasadi Turske u Crnoj Gori, kao i Kancelariji  za  trgovinsku saradnju Crne Gore i Turske.

Turski investitori i građani sve informacije i kontakte Tursko-crnogorskog biznis komunikacionog centra mogu naći na sajtu www.tr-mnecenter.me.

 

VIJESTI.ME

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.