14.6.2024 2:46
Breaking News

Ozan: Crna Gora ima ključnu ulogu u održavanju mira na Balkanu

Crna Gora ima ključnu ulogu u održavanju mira na Balkanu, ocijenila je turska ambasadorka Songul Ozan, dodajući da njena zemlja u Crnoj Gori vidi povjerljivog partnera i saveznika u NATO-u. Ozan je, u razgovoru sa potpredsjednicom Skupštine Brankom Bošnjak, kazala da se kontinuitet dobre saradnje, posebno u oblasti ekonomije mora nastaviti i u budućem periodu.

“Ali i podstaći i osnažiti crnogorski preduzetnici da ulažu i investiraju u Tursku, kako bi međusobno jačale ekonomije obje države”, istakla je Ozan.

Ona se osvrnula i na više od 120 razvojnih projekata koji su realizovani u Crnoj Gori u saradnji sa Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA, među kojima su najznačajniji opremanje Urgentnog centra i donacija Kliničko bolničkom centru Crne Gore. Turska ambasadorka je čestitala Bošnjak na izboru za prvu potpredsjendicu Skupštine u istoriji Crne Gore i rekla da je spremna da aktivno pomogne u aktivnostima koje se tiču promovisanja ženskih prava.

Bošnjak je istakla problem niskog stepena zastupljenosti žena na mjestima odlučivanja, ali i njihovoj ugroženosti u Crnoj Gori i na području Balkana.

“Najveće bogatsvo Crne Gore je multietnički sklad koji pokušavaju narušiti određene strukture provokacijama u predizbornoj kampanji”, ukazala je Bošnjak.

Tim povodom, sagovornice su se saglasile da takav vid provokacije moraju osuditi svi politički činioci i javnost, te da pravosudni organi u što kraćem roku moraju pronaći počinioce.

www.cdm.me

Check Also

Burhan Genç: Turske investicije u Crnoj Gori neprekidno rastu posljednjih godina

Crna Gora možda ima manju veličinu tržišta, ali ima strateški položaj kao ulazna kapija ka …

One comment

  1. Svi smo u istom kosu i zaista bi trebalo sve zemlje u regionu da rade na tom istom miru. Za nasu bezbednost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.