14.7.2024 4:10
Breaking News

Premijer Erdogan “loptom” otvorio 233 nova sportska objekta

Na svečanoj ceremoniji u Istanbulu turski premijer Recep Tayyip Erdogan je otvorio 233 nova sportska objekta koji su dovršeni u okviru sportskih ulaganja Ministarstva omladine i sporta širom Turske, a u sklopu kojeg će biti podignuto ukupno 789 objekata. Na ceremoniji otvaranja, koja je protekla u jako dobroj atmosferi, zabilježeni su vrlo zanimljivi trenuci. Ministar omladine i sporta Turske Suat Kilić je na Twitteru podijelio fotografiju na kojoj premijer Erdogan šutira, napisavši- “Novinari nemaju ovu fotografiju”.

Na ceremoniji je prikazan i video sačinjen od fotografija premijera Erdogana iz mladosti kada se bavio sportom, koji je nazvan “Od velikog kapitena, do velikog majstora”. Nakon toga su na binu pozvani premijerovi bivši suigrači sa kojima je igrao dok se bavio fudbalom, iz Camialtispora, Erokspora i Sportskog kluba IETT, a potom je snimljena i zajednička fotografija. “S ovim iznenađenjem doživio sam sasvim drugačiji osjećaj”, rekao je premijer Erdogan, podsjetivši da se fudbalom amaterski bavio 16 godina.
Investicioni potez Ministarstva omladine i sporta obuhvata 789 sportskih kompleksa. Projektima je predviđeno ukupno ulaganje od 5 milijardi 250 miliona turskih lira, dok je za objekte koji su otvoreni juče potrošeno 750 miliona lira. Na jučerašnjoj ceremoniji otvorene su tri atletske staze, sedam bazena, 103 fudbalska terena, 63 sportske dvorane, 12 omladinskih cenatara i 45 drugih sportskih objekata.
trtbosanski.com

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.