20.7.2024 15:49
Breaking News

Prijave za program “Stipendije Turske” traju do 6. juna

Rok za prijem studenata koji žele da studiraju u Turskoj putem stipendijskog programa “Stipendije Turske” ističe 6. juna.

Ovogodišnje prijave za “Stipendiju Turske” za osnovne studije počele su 6. maja. Rok za prijave ističe 6. juna 2013. godine  u 20:00 sati po turskom vremenu.

Turska, u kojoj studiraju studenti iz preko 150 zemalja putem programa “Stipendije Turske”, otvara svoja vrata svim studentima svijeta. Program “Stipendije Turske” je program stipendiranja stranih studenata nepovratnim stipendijama  u raziličitim disciplinama visokoškolskog obrazovanja.

Stipendijski program za Balkan obuhvata studente koji žele da studiraju na osnovnim studijama, a koji su državljani Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Srbije, Slovenije i Grčke.

Po planu i programu za ovu godinu, studenti na osnovnim studijama  imaju mjesečnu stipendiju u iznosu od 500 turskih lira, studenti na postdiplomskim studijama imaju mjesečnu stipendiju u iznosu od 750 turskih lira, a iznos mjesečne stipendije na doktorskim studijama je 1000 turskih lira.

Pored mjesečnih stipendija, stipendisti u sklopu ovog programa imaju dosta pogodnosti a neke od njih su: pravo na  besplatno stanovanje u državnim domovima, plaćenu školarinu na univerzitetima i zdravstvenu zaštitu.

Studentima  koji ne znaju turski jezik u sklopu ovog programa obezbijeđen je kurs turskog jezika tokom jedne akademske godine.  Za vrijeme pohađanja kursa turskog jezika studenti imaju ista prava kao i ostali studenti.

Za  više informacija možete posjetiti internet stranicu programa “Stipendije Turske”: http://www.turkiyeburslari.gov.tr/

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.