16.7.2024 5:16
Breaking News

Saradnja Ministarstva prosvjete i TIKE: Opremili škole i vrtiće

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA je uz podršku Ministarstva prosvjete u 2018. godini realizovala četiri projekta u oblasti obrazovanja, u koje je uloženo preko 300.000 eura.

U pitanju su rekonstrukcija Osnovne škole “29. novembar” u Dinoši,  adaptacija fiskulturne sale Gimnazije “25. maj” u Tuzima, kao i rekonstrukcija i opremanje vrtića u Staroj Varoši.

U rekonstrukciju OŠ “29. novembar” uloženo je preko 100.000 eura, a za sportsku salu Gimnazije u Tuzima oko 110.000 eura.  Za rekonstrukciju  i opremanje vrtića u Staroj Varoši, za koji je prostor ustupio Glavni grad, izdvojeno je preko 100.000 eura.

Takođe, TIKA je donirala i računarsku opremu Gimnaziji “30. septembar” u Rožajama u vrijednosti od 15.000 eura.

Uspješna saradnja nastaviće se i u 2019. godini, te će do kraja maja biti definisani prioritetni projekti, najavljeno je na današnjem sasatnaku ministra prosvjete Damira Šehovića i koordinatrora Agencije TIKA Envera Resulogularija.

“Ministarstvo prosvjete je spremno da učestvuje u svim projektima Agencije TIKA u ovoj godini, kako bi zajedničkim snagama obezbijedili što bolje uslove obrazovanja. Ssredstva koja TIKA izdvaja su značajna i hvala im za višegodišnju prisutnost Agencije u našem obrazovnom sistemu”, poručio je Šehović.

Resuloguli je istakao da TIKA u Crnoj Gori najbolju saradnju ostvaruje upravo sa Ministarstvom prosvjete.

“Značaj ulaganja u obrazovanje je neprocjenjiv, a Agencija već ima u vidu neke projekte na kojima bi radila u ovoj godini. Do kraja maja biće poznato u koje objekte će se ulagati”, poručio je on.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.