14.4.2024 9:14
Breaking News

Sastanak Mješovite komisije o međunarodnom drumskom saobraćaju između crnogorske i turske Vlade

Ministarstvo transporta i infrastukture Turske u Ankari, domaćin je dvodnevnog sastanka Mješovite komisije o međunarodnom drumskom saobraćaju između Republike Turske i Crne Gore.

“Crnogorsku delegaciju je predvodio vd generalni direktor za drumski saobraćaj i homologaciju vozila Miloš Rajković, dok je tursku delegaciju predvodio, generalni direktor u Ministarstvu transporta i infrastrukture Murat Basor”, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija MKI.

Pored šefa delegacije crnogorsku delegaciju su predstavljali i Bojan Radoman – načelnik Direkcije za drumski saobraćaj, Ilda Ljuca – savjetnica za drumski saobraćaj, Zoran Nikolić – direktor Sektora saobraćaja Privredne komore Crne Gore, Periša Kastratović, ambasador Crne Gore u Republici Turskoj i Dragan Krivokapić savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Turskoj.

“Uzimajući u obzir da se radi o prvom sastanku Mješovite komisije o međunarodnom drumskom saobraćaju između dvije zemlje, od stupanja na snagu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju, potpisan u Cetinju, dana 11. decembra 2009. godine, na istom je najviše bilo riječi o razvoju, unapređenju saradnje, kao i budućim planovima u ovoj oblasti”, navodi se u saopštenju.

Glavna tema razgovora je bila vezana za godišnje kvote dozvola za prevoz tereta u drumskom saobraćaju koje države razmjenjuju.

“Na zahtjev crnogorske delegacije za povećanjem godišnje kvote dozvola, turska strana je izrazila spremnost za povećanjem broja dozvola, te je ovom prilikom dogovoreno, da se na godišnjem nivou u budućem periodu razmjenjuje 125 dozvola za prevoz tereta za/iz treće zemlje. Takođe, ovom prilikom je potvrđena liberalizacija tranzitnog prevoza tereta i bilateralnog prevoza punim vozilom”, zaključuju iz ministarstva.

cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.