25.7.2024 3:23
Breaking News

Selektor Stefan Kuntz: Turska zasluženo u baražu nakon pobjede u Podgorici

– Fudbalska reprezentacija Turske pobijedila je večeras u Podgorici selekciju Crne Gore 2:1, u posljednjem meču „G“ grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Kataru

Selektor fudbalske reprezentacije Turske Stefan Kuntz izjavio je nakon večerašnje pobjede protiv Crne Gore i plasmana u baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, da je selekcija koju vodi zaslužila pobjedu, javlja Anadolu Agency (AA).

Fudbalska reprezentacija Turske pobijedila je večeras u Podgorici selekciju Crne Gore 2:1, u posljednjem meču „G“ grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Kataru.

Večerašnjom pobjedom, selekcija Turske je kao drugoplasirana u grupi izborila baraž. Prvo mjesto i direktan plasman u Katar pripalo je reprezentaciji Holandije.

Turska je večeras u većem dijelu meča bila bolji rival i zasluženo osvojila tri boda.

Kuntz je podsjetio da je njegov tim nakon lošijeg početka utakmice, kasnije uspostavio kontrolu i zasluženo ostvario pobjedu.

Govoreći o mogućim protivnicima u baražu Kuntz je rekao da se ne treba opterećivati stvarima na koje nema utjecaj.

“Svi naši potencijalni protivnici su snažne ekipe, igraćemo u gostima, ako treba reći nešto konkretno, rekao bih da ne bih volio da putujem u Italiju ili Portugal”, rekao je Kuntz.

Reprezentativac Turske Hakan Calhanoglu je kazao kako je u fudbalu najvažnije nikada ne odustajati.

“Fokusirali smo se samo na sebe. Nadamo se ostvarenju snova. Protivnici u baražu jesu teški, ali ćemo se fokusirati na sebe, bez obzira ko nam bio protivnik”, rekao je Calhanoglu.

TRT Bosanski

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.