19.7.2024 23:13
Breaking News

Šentop stigao u Crnu Goru: Ovdje se osjećam kao kod kuće

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić dočekao je večeras na podgoričkom aerodromu predsjednika Narodne skupštine Turske Mustafu Šentopa.

Bečić je poželio dobrodošlicu i ugodan boravak predsjedniku Šentopu, navode iz Skupštine,  “ocjenjujući da on pokazuje poseban senzibilitet prema našoj zemlji”.

“Ovih mjeseci ispisujemo najljepše stranice odnosa dvije zemlje budući da smo imali priliku da u kratkom periodu ugostimo i predsjednika Erdogana i Vas”, kazao je Bečić.

Bečić i Šentop/ Foto: Skupština Crne Gore

Zahvalivši na dobrodošlici i naglasivši da uvijek rado dolazi u Crnu Goru, za koju je posebno vezan, Šentop je istakao da se u “našoj zemlji osjeća kao kod kuće”.

“Velika nam je čast što imamo priliku da posjetimo Crnu Goru. Gostoljubivost vašeg naroda čini da se osjećamo izuzetno prijatno ovdje i hvala vam na tome”, istakao je Šentop.

Tokom sjutrašnjeg dana za predsjednika Velike narodne skupštine Turske i tursku delegaciju, kako su saopštili, na platou ispred Skupštine, biće upriličen svečani doček, uz vojne počasti i intoniranje himni dviju država.

“U okviru bilateralne posjete, dva predsjednika će najprije razgovarati tête-à-tête, nakon čega je zakazan sastanak delegacija”, dodaje se u saopštenju.

Bečić i Šentrop/ Foto: Skupština Crne Gore

Zvaničnom razgovoru, kako su naglasili, prethodiće potpisivanje sporazuma o međuparlamentarnoj saradnji, koji će potpisati predsjednici skupština Crne Gore i Turske, a tokom posjete Skupštini Šentop će se upisati u knjigu utisaka.

“U okviru posjete našoj zemlji, Šentop će sjutra položiti vijenac na Spomenik Partizanu borcu na Gorici, borcima i narodnim herojima palim u Narodnoosobodilačkom ratu 1941-1945 godine, a u čast visokog gosta predsjednik Skupštine Crne Gore upriličiće svečani ručak”, piše u saopštenju.

Bečić i Šentrop/ Foto: Skupština Crne Gore

Napominju, posjeta Šentopa Crnoj Gori je “potvrda odličnih bilateralnih odnosa dvije zemlje, te doprinos daljem jačanju partnerstva dva parlamenta”.

cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.