25.7.2024 2:50
Breaking News

Simović pozvao turske privrednike da investiraju u Crnu Goru

“Predsjednik Erdogan je zahvalio potpredsjedniku Simoviću na prisustvu i poštovanju koje je Crna Gora tim činom pokazala prema Turskoj. Potvrdio je spremnost Republike Turske i njega lično za nastavkom prijateljske saradnje sa Crnom Gorom, u korist naroda obje zemlje”, navodi se u saopštenju

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović pozvao je turske privrednike da svoju pažnju i poslovne planove još intenzivnije usmjere prema Crnoj Gori i iskoriste konkurentan investicioni okvir koji je kreirala Vlada Crne Gore.

On je pozvao zainteresovane privrednike da u što skorijem roku posjete Crnu Goru.

Simović je prisustvovao inauguraciji predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade, Simović je čestitao Erdoganu na izboru za predsjednika Turske i polaganju svečane zakletve u parlamentu.

Simović je iskazao uvjerenje da će novi kabinet na čijem će čelu biti Erdogan voditi Tursku i njen narod u pravcu razvoja, napretka i stabilnosti. Istakao je da će Crna Gora biti iskreni prijatelj Republike Turske i doprinositi daljem razvoju saradnje dvije zemlje na svim poljima.

“Predsjednik Erdogan je zahvalio potpredsjedniku Simoviću na prisustvu i poštovanju koje je Crna Gora tim činom pokazala prema Turskoj. Potvrdio je spremnost Republike Turske i njega lično za nastavkom prijateljske saradnje sa Crnom Gorom, u korist naroda obje zemlje”, navodi se u saopštenju.

Prisustvo na inauguraciji Simović je, kako se dodaje, iskoristio i za susrete sa brojnim zvaničnicima Republike Turske.

“U razgovoru sa predsjednikom Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), Serdarom Čamom, Simović je iskazao poštovanje i zahvalnost za brojne projekte koje je TIKA realizovala širom Crne Gore. Čam je zahvalio Simoviću na kontinuiranoj i otvorenoj saradnji koju TIKA ima sa Vladom Crne Gore i ukazao da će saradnja biti nastavljena i intenzivirana i u budućnosti. Potpredsjednik Simović se sastao i sa Fuatom Tosjalijem, vlasnikom kompanije Tosjali (Tosyali), koja je vlasnik nikšićke Željezare. Istaknuto je zadovoljstvo što je Crna Gora pokazala da želi dalje unapređenje odnosa sa Turskom, posebno u oblasti ekonomije i trgovine”, navodi se u saopštenju.

 

www.vijesti.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.