18.7.2024 3:05
Breaking News

Stranci masovno kupuju nekretnine u Turskoj

Sa svojim geografskim položajem i klimatskim uslovima, Turska je i 2016. godine bila zemlja koja je najviše privlačila strance

Prošle godine je 21.000 stranaca kupila nekretnine u Turskoj.

Sa svojim geografskim položajem i klimatskim uslovima, Turska je i 2016. godine bila zemlja koja je najviše privlačila strance.

Promjene o primjeni zakona o turskom državljanstvu objavljene su u Službenom listu.

Stranci za koje Ministarstvo ekonomije Turske ustanovi da su investirali stalni kapital u vrijednosti dva miliona američkih dolara, odnosno oni za koje Ministarstvo okoliša i urbanizma utvrdi da su kupili nepokretnu imovinu u vrijednosti milion dolara, pod uslovom neprodavanja tri godine, moći će postati državljani Turske.

Prema podacima Generalne direkcije za tapije i katastar pri Ministarstvu za okoliš i urbanizaciju, u Turskoj, koja je postala jako privlačna za državljane Zaljevskih zemalja i Velike Britanije, u posljednjih 10 godina  strancima je prodato 8.796 parcela i 102.745 stanova.

Državljani Iraka, Saudijske Arabije, Kuvajta, Afganistana i Velike Britanije su prvi na listi po broju otkupa nekretnina u Turskoj.

Afganistanci se uglavnom opredjeljuju za Istanbul, Kuvajćani za Bursu, Iračani za investicije van Istanbula, kao što su Yalova i Antalya. Rusi se opredjeljuju za Antaliju a Britanci za Muglu i Aydin.

 

TRT Bosanski

Foto www.propertytr.com

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.